Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, inaugurat în Elveția

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, inaugurat în Elveția

Un pod de aproape jumătate de kilometru destinat excursioniștilor, considerat ca fiind cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, a fost inaugurat în apropierea orașului elvețian Zermatt, informează sâmbătă BBC.

Podul de 494 metri, numit Europabrücke (Podul Europei), se află la o înălțime de 85 de metri deasupra râului Grabengufer.
Consiliul de Turism din Zermatt spune că este cel mai lung din lume, însă un pod de 405 metri din Reutte, Austria, a fost construit la o înălțime mai mare, de 110 metri, deasupra solului.
Podul Europei înlocuiește construcția anterioară, care a fost afectată de căderi de pietre.
Noul pod, ale cărui cabluri cântăresc aproximativ opt tone, este echipat cu un sistem care îl împiedică să se balanseze, potrivit Consiliului de Turism din Zermatt.
Acesta face parte dintr-un traseu de drumeție de două zile între Zermatt și Grächen, în sudul Elveției, cu vedere spre muntele Matterhorn.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...