Cel mai mare proces din istoria modernă a Franţei s-a încheiat: Salah Abdeslam condamnat la închisoare pe viaţă

Cel mai mare proces din istoria modernă a Franţei s-a încheiat: Salah Abdeslam condamnat la închisoare pe viaţă

Singurul supravieţuitor din grupul care a comis atacurile de la Paris în noiembrie 2015, a fost găsit vinovat de acuzaţii de terorism şi crimă, relatează BBC.

Cei cinci magistraţi au urmat rechizitoriul parchetului naţional antiterorist care a cerut această sancţiune rară, ce face ca orice posibilitate de eliberare să fie foarte mică, împotriva lui Salah Abdeslam, singurul membru rămas în viaţă al grupului de terorişti care au ucis peste 130 de persoane la Paris şi Saint-Denis. Pedeapsa pe viaţă înseamnă că Abdeslam ar avea şanse foarte mici de eliberare condiţionată după 30 de ani.

Alături de Salah Abdeslam au fost condamnaţi şi alţi 19 bărbaţi implicaţi în atentatele teroriste. Acesta este cel mai mare proces din istoria modernă a Franţei care a început din septembrie 2021 şi care s-a finalizat cu pedepse pentru cei 20 de inculpaţi cuprinse între doi ani şi închisoare pe viaţă.

Timp de 9 luni, victimele şi familiile persoanelor decedate în urma atacurilo, au venit în sala de judecată pentru a pune cap la cap povestea celui mai grav atac din Franţa de după cel De-al Doilea Război Mondial.

În noiembrie 2015 au avut loc atacuri la sala de concerte Bataclan, în mai multe baruri şi restaurante, şi în zona stadionului Stade de France, unde mai mulţi islamişti au ucis peste 130 de persoane.

Deşi la începutul procesului Abseslam s-a arătat sfidător numindu-se soldat al grupului Statului Islamic, pe parcursul procesului acesta şi-a cerut scuze victimelor. Ba chiar mai mult, s-a adresat instanţei spunând că nu este un ucigaş şi că a-l condamna pentru crimă ar fi o "nedreptate".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA