Cel mai nou submarin nuclear al Rusiei va fi transferat la o bază din Kamceatka

Cel mai nou submarin nuclear al Rusiei va fi transferat la o bază din Kamceatka

Cel mai nou submarin cu rachete balistice şi cu propulsie nucleară al Marinei Ruse va fi transferat în luna august la o bază permanentă în Peninsula Kamceatka în contextul în care Moscova îşi consolidează prezenţa militară la Pacific, scrie agenţia de presă TASS, preluată de Reuters.

Submarinul „Generalissimus Suvorov” FOTO nevnov.ru

„Submarinul Generalissimus Suvorov va efectua o tranziţie inter-navală de la Flota Nordică (din Arctica) spre Flota Pacificului în august”, informează TASS, citând o sursă apropiată Ministerului Apărării.

„Tranziţia va fi realizată de-a lungul Rutei Maritime Nordice, inclusiv în poziţie submersă”, adaugă agenția de presă rusă.

„Generalissimus Suvorov” va staționa la baza de submarine Rîbacii din Peninsula Kamceatka.

Conform acestora, submarinul este al şaselea din clasa Borei de submersibile de mai mici dimensiuni şi mai greu de depistat, şi care vor înlocui generaţiile anterioare de submarine dotate cu rachete balistice.

Submarinul „Generalissimus Suvorov”, care a intrat în serviciu la sfârşitul anului 2022, este echipat cu până la 16 rachete Bulava, fiecare dintre acestea putând să transporte mai mult de un focos nuclear, notează Reuters, potrivit Agerpres .

Rusia îşi întăreşte capacităţile de apărare în vastele sale regiuni din Extremul Orient, învecinat cu zona Asia-Pacific, acuzând Statele Unite de extinderea prezenţei lor în regiune şi provocând preocupări de securitate la adresa Japonia şi altor ţări din zonă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...