Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din nordul Chinei (GALERIE FOTO)

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din nordul Chinei (GALERIE FOTO)

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din nordul Chinei, însă majoritatea minelor de cărbune care au fost închise din cauza inundaţiilor şi-au reluat activitatea, a declarat marţi un oficial local, relatează AFP.

Shanxi, o provincie în general ferită de ploi abundente, a primit săptămâna trecută, pe parcusul a cinci zile, o cantitate de precipitaţii de trei ori mai mare decât media pentru întreaga lună octombrie.

Foto: (c) Zhan Yan/Xinhua

"Cincisprezece persoane au murit ca urmare a dezastrului şi trei sunt încă date dispărute", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă din provincia Shanxi, Wang Qirui.

Circa 19.000 de clădiri au fost distruse şi alte 18.000 au suferit pagube grave, a adăugat el, precizând că 120.000 de locuitori au fost evacuaţi.


Foto: (c) Zhan Yan/Xinhua


Totodată, din cele 60 de mine din provincie care au trebuit să-şi suspende activitatea, doar patru rămân închise, a indicat Wang Qirui.

Suspendarea activităţii minelor de cărbune din cauza inundaţiilor a survenit în cel mai prost moment pentru producţia de electricitate chineză, pe fondul unei cereri industriale puternice în timpul unei perioade de redresare economică globală. Cărbunele asigură 60% din producţia de energie electrică a Chinei.


Foto: (c) Zhan Yan/Xinhua


În ultimele săptămâni au fost impuse întreruperi de electricitate în mai multe regiuni chineze, perturbând activitatea industrială.

Intemperiile din provincia Shanxi s-au produs la trei luni după inundaţiile care au provocat moartea a peste 300 de persoane în provincia învecinată Henan.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă