Cel puţin 23 de morţi în sud-vestul Pakistanului, într-un atentat împotriva unui restaurant

Cel puţin 23 de morţi în sud-vestul Pakistanului, într-un atentat împotriva unui restaurant

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise duminică seara, în sud-vestul Pakistanului, într-un atac sinucigaş vizând un restaurant frecventat de un grup format din membri ai minorităţii şiite, au anunţat autorităţile locale, citate de Mediafax

Grupul de şiiţi care se afla în restaurant se întorcea de la un pelerinaj din Iran, a precizat Akbar Durrani, ministrul de Interne al provinciei Balucistan, unde a avut loc atacul.

"Putem să confirmăm la acest stadiu că 23 de persoane au fost ucise, între care mai mulţi pelerini şiiţi şi membri ai forţelor de securitate, iar şapte rănite", a precizat Durrani.

Provincia Balucistan, limitrofă Iranului şi Afganistanului, este frecvent afectată de violenţe, între care atentate împotriva minorităţii şiite, care constituie 20% din populaţia Pakistanului.

Şiiţi sunt vizaţi de grupări sunnite radicale, precum Lashkar-e-Janghvi (LeJ), o grupare apropiată de Al-Qaida ce a revendicat în repetate rânduri atacuri interconfesionale.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...