Cel puţin 55 de ani de închisoare pentru fratele atacatorului de la Manchester Arena

Cel puţin 55 de ani de închisoare pentru fratele atacatorului de la Manchester Arena

Hashem Abedi, fratele lui Salman Abedi, autorul atacului sinucigaş din mai 2017 din Manchester, în care au murit 22 de persoane, a fost condamnat joi de un tribunal britanic la cel puţin 55 de ani de închisoare pentru participarea la acel atac, informează agenţiile internaţionale de presă.

Pe 22 mai 2017, după un concert al cântăreţei americane Ariana Grande în oraşul englez Manchester, Salman Abedi s-a aruncat în aer, atac în care au murit 22 de persoane, dintre care 7 copii, şi alte 512 au fost rănite, aminteşte EFE.

După eveniment, Hashem Abedi, acum în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în Libia, iar Regatul Unit a solicitat să fie extrădat pentru posibila lui implicare în atac.

Prezentându-şi hotărârea la Tribunalul penal din Bailey, în centrul Londrei, judecătorul Jeremy Baker a considerat că Hashem Abedi şi fratele său sunt "vinovaţi în egală măsură de decesele şi rănile cauzate de explozia respectivă". Magistratul a subliniat că, deşi Salman Abedi a fost "direct responsabil" pentru atac, "a fost clar că acest inculpat a avut o participare integrală la planificare" şi a adăugat că motivul a fost de a promova "ideologia islamismului".

''Realitatea dură este că este vorba de crime oribile: imense ca amploare, ucigaşe ca intenţie şi cu consecinţe grave'', a spus judecătorul, care a pronunţat sentinţa de închisoare pe viaţă pentru omor şi complot pentru a provoca o explozie şi a spus că acuzatul va sta cel puţin 55 de ani în spatele gratiilor.

Hashem Abedi, care are domiciliul în Manchester, a fost găsit vinovat în martie de Tribunalul Old Bailey din Londra pentru moartea a 22 de persoane, tentativă de omor şi complot pentru a provoca o explozie susceptibilă să pună în pericol vieţile oamenilor. El a negat implicarea, dar nu a oferit nicio dovadă în acest sens în timpul procesului.

Înainte de a planifica atacul, Hashem Abedi părăsise Marea Britanie în 2017 pentru a se muta în Libia împreună cu fratele său Salman, înainte ca acesta din urmă să se întoarcă singur în Anglia şi să efectueze atacul.

Familia Abedi a emigrat în Marea Britanie în timpul guvernării fostului lider libian Muammar Gaddafi, ulterior mutându-se de la Londra în zona Fallowfield din sudul Manchester. Hashem Abedi s-a născut în Manchester şi părinţii celor doi fraţi s-au întors în Libia după ce Gaddafi a fost răsturnat de la putere în 2011.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO