Cel puțin 60 de morți în urma unei revolte la o închisoare în nordul Braziliei

Cel puțin 60 de morți în urma unei revolte la o închisoare în nordul Braziliei

O revoltă izbucnită într-o închisoare din Manaus, în nordul Braziliei, s-a soldat cu moartea a cel puțin 60 de persoane, în noaptea de duminică spre luni, a anunțat un responsabil al administrației penitenciare locale, informează AFP.

"Pentru moment, am numărat 60 de morți", a declarat secretarul administrației penitenciare din statul Amazonia, Pedro Florencio, în cadrul unei conferințe de presă.

"Acesta este cel mai mare masacru comis într-o închisoare din Amazonia", a subliniat secretarul de stat pentru securitate publică din acest stat, Sergio Fontes, în timpul aceleiași conferințe.

Revolta, în timpul căreia 12 gardieni au fost luați ostatici, a durat 17 ore, de duminică după-amiaza până luni dimineața, în complexul penitenciar Anisio Jobim, situat la periferia orașului Manaus. Ea a fost provocată de o confruntare între deținuți membri a două organizații criminale: grupul local FDN (Familia do Norte) și PCC (Primul comando al capitalei), fondată la Sao Paulo.

Revoltele sunt frecvente în închisorile supraaglomerate din Brazilia, care sunt controlate de fracțiuni criminale ce își dispută controlul asupra traficului de droguri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

5 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția