Cel puţin 70 de persoane date dispărute în Filipine, în urma naufragiului unui feribot

Cel puţin 70 de persoane date dispărute în Filipine, în urma naufragiului unui feribot

Cel puţin 70 de persoane au fost date dispărute în urma naufragiului unui feribot, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în partea centrală a Filipinelor, a anunţat agenţia guvernamentală pentru securitate civilă.

Feribotul Maharlika II, care transporta cel puţin 84 de persoane, s-a scufundat, în condiţii meteorologice nefavorabile, în largul Insulei Leyte.

Doar 14 pasageri au fost salvaţi, până în prezent, de către alte vapoare, a declarat Mina Marasigan, o purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional filipinez pentru reducerea riscurilor şi de gestionare a catastrofelor.

"Nave de salvare s-au confruntat cu dificultăţi în a ajunge, deoarece valurile erau enorme", a declarat ea pentru AFP.

Nave aparţinând Pazei de Coastă şi alte ambarcaţiuni se aflau în continuare în zonă, a adăugat Marasigan, subliniind că există speranţa salvării altor pasageri în orele următoare.

Feribotul a semnalat "probleme de navigaţie" şi a înfruntat averse puternice, intemperii agravate de apropierea taifunului Kalmaegi, care ameninţă partea de nord a Filipinelor, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Soţia a fost violată în grup, iar soţul a fost bătut crunt / Coşmarul unui cuplu spaniol care călătorea în India