Cel puţin cinci răniţi grav în prăbuşirea unei clădiri în Marsilia. „Trebuie să fim pregătiți pentru mai multe victime”, avertizează primarul

Cel puţin cinci răniţi grav în prăbuşirea unei clădiri în Marsilia. „Trebuie să fim pregătiți pentru mai multe victime”, avertizează primarul

Prăbuşirea unei clădiri cu patru etaje din centrul Marsiliei, al doilea oraş ca mărime din Franţa, s-a soldat cu rănirea gravă a cel puţin cinci persoane şi trebuie să fim pregătiţi pentru mai multe victime, a avertizat primarul oraşului, Benoît Payan, transmite AFP.

FOTO: AFP

Prăbușirea clădirii din orașul portuar din sudul Franței a avut loc în jurul orei 00:40 (22:40 GMT), a declarat reporterilor primarul din Marsilia, Benoit Payan, notează France24.

Până în prezent, cinci persoane rănite care se aflau două locuințe de lângă clădirea prăbușită au fost salvate, a spus el, dar incendiul din dărâmături este încă „în curs de desfășurare".

„Incendiul este extrem de dificil de controlat. Pompierii se gândesc minut cu minut cum să stingă cel mai bine acest incendiu, deoarece există o posibilitate ca oamenii de sub dărămături să fie încă în viață”, a declarat Payan.

„Trebuie să fim pregătiți să avem mai multe victime în această tragedie teribilă”.

Străzile din jurul clădirii prăbușite au fost izolate și sufocate de praf. Pompierii au putut fi văzuți încercând să își croiască drum printre rămășițele clădirii.

„Încercăm să accelerăm operațiunile de căutare și salvare pentru că timpul este esențial”, dar câinii de căutare nu pot ține pasul cu căldura, a declarat comandantul pompierilor din Marsilia, Lionel Mathieu.

Rămâne neclar câți rezidenți se aflau în clădirea prăbușită, au precizat autoritățile.

Cu toate acestea, salvatorii se află într-o cursă contra cronometru pentru a evacua clădirile vecine avariate aflate, de asemenea, în pericol de prăbușire.

„În acest moment, evacuăm clădirile vecine, având grijă să nu punem în pericol persoanele care s-ar putea afla sub dărâmături”, a declarat primarul.

Suspiciuni de explozie

În clădirile din jur, peste 30 de locuitori au fost „afectați”, în timp ce cinci au fost răniți. Toți cei evacuați se adăpostesc în prezent în școli și grădinițe.

Prefectul regional Christophe Mirmand a declarat pentru AFP că există „suspiciuni puternice” că o explozie, probabil o scurgere de gaz a provocat prăbușirea.

În momentul exploziei, „totul s-a cutremurat, am văzut oameni alergând şi era fum peste tot, clădirea a căzut înspre stradă”, a declarat pentru AFP Aziz, care nu a dorit să-şi spună numele de familie. El a explicat că deţine un magazin de alimente care funcţiona pe timp de noapte pe strada unde clădirea s-a prăbuşit.

Gilles, care locuiește pe o stradă laterală din apropierea clădirii afectate, a declarat pentru AFP că sunetul prăbușirii „a fost puternic”.

„A sunat ca o explozie”, a spus Gilles, care a refuzat, de asemenea, să își dea numele de familie.

În noiembrie 2018, opt persoane au murit în prăbuşirea a două clădiri dintr-un alt cartier din Marsilia. Aceste clădiri se aflau într-o stare gravă de insecuritate, într-un oraş în care 40.000 de oameni locuiesc în mahalale, potrivit ONG-urilor.

Dar atât primarul, cât şi prefectul păreau să excludă eventuale probleme de siguranţă la clădirea prăbuşită duminică, într-un cartier cunoscut pentru restaurantele, barurile şi viaţa sa de noapte.

Clădirea nu prezenta niciun pericol şi cartierul nu este catalogat ca având locuinţe nesigure, a subliniat prefectul.

„Din cunoştinţele mele, nu există probleme speciale cu această clădire. Nu suntem în cazul unei străzi cu locuinţe nesigure”, a afirmat şi primarul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…