Cel puţin trei luni, necesare pentru a testa eficienţa unui vaccin împotriva coronavirusului (expert)

Cel puţin trei luni, necesare pentru a testa eficienţa unui vaccin împotriva coronavirusului (expert)

Cel puţin trei luni vor fi necesare pentru a testa dacă un vaccin împotriva noului tip de coronavirus (2019-nCov) este eficient, a declarat miercuri renumitul epidemiolog chinez Li Lanjuan, relatează dpa şi Xinhua.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Xinhua, Li Lanjuan, şeful Laboratorului de stat pentru Diagnosticul şi Tratamentul Bolilor Infecţioase, a declarat că au fost izolate două tulpini de virus necesare pentru dezvoltarea vaccinului.

Epidemia de coronavirus, care a izbucnit în oraşul central Wuhan în luna decembrie, s-a soldat cu 170 de morţi, din cele peste 7.711 cazuri de contaminare înregistrate în ţară, au anunţat joi autorităţile chineze.

China se confruntă în prezent cu perioada de vârf a cazurilor confirmate. Odată cu implementarea măsurilor de prevenţie şi control, numărul viitoarelor infecţii va fi semnificativ redus, a mai spus Li Lanjuan, academician al Academiei Chineze de Inginerie.

Miercuri, Consulatul Rusiei din provincia Guangzhou a anunţat că Rusia şi China colaborează pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului tip de coronavirus , iar experţii din Beijing au predat deja genomul acestui virus unor cercetători din Moscova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro