Cele 26 de persoane date dispărute în accidentul de mină din Rusia, declarate decedate

Cele 26 de persoane date dispărute în accidentul de mină din Rusia, declarate decedate

Cei 26 de mineri dați dispăruți după o explozie de gaz într-o mină de cărbune în Marele Nord din Rusia au murit, iar operațiunile de salvare au fost oprite, a anunțat sâmbătă compania care exploatează mina, la două zile de la catastrofă, relatează AFP.

"Conform consiliului tehnic de expertiză, cele 26 de persoane care se aflau în mină (la momentul exploziei de gaz) nu au avut nicio șansă de supraviețuire", a precizat Tatiana Bușkova, purtătoare de cuvânt a companiei Vorkutaugol, care administra mina Severnaia, într-o declarație pentru AFP.

"Operațiunile de salvare au fost oprite", a adăugat ea.

Anterior, o sursă locală a anunțat că șase persoane, aproape toate membri ai echipelor de salvare, au murit într-o nouă explozie la mina din Marele Nord al Rusiei, unde patru mineri și-au pierdut viața și alți 26 erau dispăruți după explozia de gaz produsă joi.

"Șase persoane au murit, dintre care cinci membri ai echipelor de salvare", a declarat Anton Kovalișin, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situații de Urgență din Komi, regiune arctică, unde se află mina de cărbune Severnaia.

Sunt puține șanse ca cei 26 de mineri dați dispăruți să fie găsiți în viață, precizase la rândul său ministrul pentru situații de urgență, Vladimir Pușkov.

Un total de 110 persoane se aflau în mină la momentul accidentului de joi, produs la o adâncime de 748 de metri.

Accidentul din mina Severnaia este cel mai sângeros produs în Rusia în ultimii ani.

ORA 9.46 Rusia: Șase morți într-o nouă explozie la mina din Arctica unde 26 de mineri sunt dispăruți

Șase persoane, în majoritate membri ai echipelor de salvare, au murit într-o nouă explozie într-o mină din Marele Nord al Rusiei, unde patru mineri și-au pierdut viața și alți 26 sunt dați dispăruți după o explozie de gaz produsă joi, a anunțat sâmbătă o sursă locală, potrivit AFP.

"Șase persoane au murit, dintre care cinci membri ai echipelor de salvare", a declarat Anton Kovalișin, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situații de Urgență din Komi, regiune arctică, unde se află mina de cărbune Severnaia.

Sunt puține șanse ca cei 26 de mineri dați dispăruți să fie găsiți în viață, a precizat la rândul său ministrul pentru situații de urgență, Vladimir Pușkov.

Cunoscut pentru condițiile meteorologice extreme, orașul Vorkuta, în apropierea căruia se află mina Severnaia, a adăpostit în epoca stalinistă mai multe lagăre de muncă forțată unde zeci de mii de deținuți politici au fost obligați să muncească în mine.

Accidentele mortale în minele din Rusia, ca de altfel peste tot în fosta URSS, sunt frecvente, cauzate mai ales de vechimea infrastructurii sau de încălcarea regulilor de securitate.

În februarie 2013, o explozie într-o altă mină din Vorkuta s-a soldat cu 18 morți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”