Cele mai așteptate filme pentru sfârșitul de an. Pelicule de milioane, la noi acasă VIDEO

Cele mai așteptate filme pentru sfârșitul de an. Pelicule de milioane, la noi acasă VIDEO

După doi ani în care producția de film a stagnat din cauza pandemiei de Covid-19, marile studiouri au lansat, în 2023, pelicule de succes. Iar sfârșitul de an aduce filme extrem de interesante.

Filme 2023. FOTO koimoi.com

Ucigașul (2023)

Regia: David Fincher

În rolurile principale: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Kerry O'Malley, Charles Parnell

Premiera pe: 10 noiembrie 2023 pe Netflix

Urmărind „Mank“, câștigător de Oscar pentru Netflix, David Fincher trece la ceva puțin mai întunecat. Este un thriller neo-noir bazat pe o serie de romane grafice franceze și îi va avea în distribuție printre alții pe Michael Fassbender și Tilda Swinton.

The Marvels (2023)

Regia: Nia DaCosta

În rolurile principale: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson

Lansarea: 10 noiembrie 2023 (fost 28 iulie 2023)

Marvel plănuiește să lanseze cinci filme numai în 2023 , inclusiv această continuare a Căpitanului Marvel, care o are la cârmă pe Nia DaCosta (Candyman din 2021 ) și pe Brie Larson revenind ca Carol Danvers. Filmul va fi, de asemenea, debutul pe marele ecran al Kamala Khan al lui Iman Vellani, alias Ms. Marvel, după ce seria ei omonimă Disney+ a debutat în 2022.

Jocurile foamei: Balada păsărilor cântece și a șerpilor (2023)

Regia: Francis Lawrence

În rolurile principale: Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Hunter Schafer, Josh Andrés Rivera, Jason Schwartzman, Viola Davis

Lansarea: 17 noiembrie 2023

Veterinarul francizei Francis Lawrence revine pentru a regiza acest prequel al Jocurilor Foamei, bazat pe romanul cu același nume al lui Suzanne Collins. Povestea urmărește în primul rând un tânăr Coriolanus Snow (interpretat inițial de Donald Sutherland) și implicarea sa în Jocurile Foamei ca mentor care schimbă jocul cu ani înainte de evenimentele din seria originală.

Următoarele victorii la gol (2023)

Regia: Taika Waititi

În rolurile principale: Michael Fassbender, Elisabeth Moss, Will Arnett

Lansarea: 17 noiembrie 2023

Taika Waititi preia un film cu siguranță mai întemeiat după „Thor: Love and Thunder“ de anul trecut în această adaptare a documentarului din 2015 cu același titlu. Povestea îl urmărește pe antrenorul de fotbal olandez-american Thomas Rongen (Michael Fassbender), care este angajat să ajute la întoarcerea echipei naționale Samoa Americane, care este considerată una dintre cele mai proaste din lume.

Napoleon (2023)

Regia: Ridley Scott

În rolurile principale: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim, Ludivine Sagnier, Ben Miles

Lansarea: 22 noiembrie 2023

Joaquin Phoenix se reunește cu regizorul Gladiator Ridley Scott pentru această dramă istorică despre celebrul general francez devenit împărat. Filmul va fi o cronică a ascensiunii lui Napoleon la putere, povestită prin prisma relației sale volatile cu soția sa, Josephine (Vanessa Kirby). Filmul are, de asemenea, câteva secvențe mari de luptă, pe care Scott ar trebui să le poată gestiona cu mult fler.

Dorință (2023)

Regia: Chris Buck și Fawn Veerasunthorn

În rolurile principale: Ariana DeBose, Chris Pine

Lansarea:22 noiembrie 2023

Așa cum meta Lightyear s-a uitat la personajul care a inspirat vocea personajului Tim Allen în filmele Toy Story, Wish va spune povestea originii vedetei care dorește, care este inclusă în atâtea fabule Disney. Jennifer Lee și Chris Buck din Frozen scriu scenariul pentru filmul de animație, iar câștigătoarea Oscarului Ariana DeBose va juca.

Godzilla Minus One (2023)

Regia: Takashi Yamazaki

În rolurile principale: Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki

Lansarea: 1 decembrie 2023

Cea mai recentă iterație din franciza Godzilla japoneză ne vine prin amabilitatea scriitorului-regizor Takashi Yamazaki (el a făcut și efectele vizuale!) și are loc imediat după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. În timp ce Japonia se luptă să-și revină după efectele războiului, kaiju-ul pe care îl cunoaștem și de care ne temem cu toții apare brusc și provoacă distrugeri peste tot.

Wonka (2023)

Regia: Paul King

În rolurile principale: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key

Lansarea: 15 decembrie 2023

Timothée Chalamet intră în pantofii unui tânăr Willy Wonka în această poveste despre origine, care îl surprinde pe ciocolatierul în devenire în timp ce se încrucișează cu Oompa-Loompas. Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan Michael-Key și Rowan Atkinson completează distribuția de nota A, în timp ce Paul King, care s-a bucurat de un succes masiv de critică cu cele două filme ale sale Paddington , preia cârma.

Rebel Moon: Prima parte - Un copil de foc (2023)

Regia: Zack Snyder

În rolurile principale: Charlie Hunnam, Sofia Boutella, Michiel Huisman, Cary Elwes, Corey Stoll, Jena Malone, Ed Skrein, Djiman Hounsou, Dona Bae

După succesul lui „Army of the Dead“, următorul proiect al lui Zack Snyder pentru Netflix este această epopee spațială bazată pe o poveste originală a lui Snyder. Povestea se concentrează pe o colonie pașnică care, amenințată de un tiran, trimite o tânără pe planetele vecine pentru a recruta o armată. Filmul este programat pentru o lansare limitată în cinematografe înainte de a fi difuzat pe Netflix, dar nu știm încă când va fi.

Aquaman și regatul pierdut (2023)

Regia: James Wan

În rolurile principale: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison

James Wan se întoarce pe scaunul de regizor pentru o altă încercare în lumea Atlantidei și a super-eroului DC Aquaman (Jason Momoa), cărora li se vor alătura Amber Heard (Mera), Patrick Wilson (Ocean Master) și Yahya Abdul-Mateen II ( Black Manta).

Lansarea: 22 decembrie 2023

Topul pentru sfârșitul de an a fost întocmit de editorial.rottentomatoes.com .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”