Cele mai nesănătoase șapte alimente. Medicii recomandă evitarea lor cu orice preț

Cele mai nesănătoase șapte alimente. Medicii recomandă evitarea lor cu orice preț

Se spune că cele mai nesănătoase alimente sunt foarte gustoase. Asta ne va face să le alegem mereu, deși cu toții știm că alimentele nesănătoase produc boli grave, inclusiv cancer. Iată un top 7 al celor mai nesănătoase alimente care ar trebui evitate.

Cele mai nesănătoase alimente

Obezitatea a devenit o problemă majoră de sănătate în țări precum Statele Unite, dar nici Europa nu este departe. În România, generația de copii se confruntă cu această problemă de sănătate mai mult ca oricând în istorie, dar nici adulții nu sunt într-o situație prea diferită. Asta pentru că mâncăm prea mult și facem prea puțină mișcare, spun specialiștii.

Pe lângă asta, caloriile pe care le consumăm nu provin, de obicei, din alimente nutritive, sărace în calorii și bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele, sau din cereale integrale, sau din proteine sănătoase, cum ar fi carnea slabă și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

În schimb, preferăm alimente care duc la blocarea arterelor: brânza procesată, produsele de patiserie glazurate umplute cu dulceață și zahăr, pungi de biscuiți și aproape orice este prăjit.

Cele mai nesănătoase șapte alimente

Specialiștii spun că nu trebuie să renunțăm complet la alimentele nesănătoase. În schimb, ar trebui să cunoaștem care sunt cele mai proaste alegeri și cu ce le putem înlocui în alimentație.

Cele mai nesănătoase alimente, conform Every Day Health:

Chipsurile

30 de grame de chipsuri obișnuite au 152 de calorii și 10 grame de grăsimi (3 grame saturate). Dacă mănânci doar 100 de grame pe săptămână, într-un ai toate șansele să fi adăugat aproximativ șapte kilograme la talia ta. Și asta din doar câteva grame - ceea ce abia constituie o gustare mică pentru majoritatea dintre noi.

Înlocuitori mai sănătoși pentru chipsuri sunt prăjiturile de orez sau popcor.

Gogoșile

Făină albă, grăsime vegetală, zahăr alb - și pe deasupra sunt prăjite.

O gogoașă glazurată conține 200 de calorii și 12 grame de grăsimi, inclusiv grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol care se depun pe vasele de sânge ale inimii.

Doar 30% din caloriile noastre ar trebui să provină din grăsimi, spune Asociația Americană a Inimii. Asta înseamnă aproximativ 65 de grame într-o dietă zilnică de 2.000 de calorii.

Mâncați câteva gogoși cu cafeaua și v-ați atins cota zilnică de grăsimi.

Înlocuitor mai sănătos pentru gogoși ar putea fi un covrig din cereale integrale. O jumătate de covrig integral are 125 de calorii, mai puțin de un gram de grăsime și 3 grame de fibre care scad colesterolul.

Cârnații și mezelurile

Fie că îi prăjiți la micul dejun sau îi fierbeți în bere, cârnații sunt un pericol pentru sănătate. Un studiu din 2015 a l Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a constatat că cârnații, șunca și alte tipuri de carne roșie sunt legate de cancerul intestinal.

O singură porție de cârnați de porc conține 217 calorii și 19,5 grame de grăsime.

Înlocuitori mai sănătoși pentru cârnați de porc pot fi cârnații de curcan sau de pui.

Pui prăjit

Un piept de pui prăjit are aproape 400 de calorii și 22 de grame de grăsime. Dar

la ce să te aștepți când prăjești puiul în ulei, cu tot cu piele?

Înlocuitor mai sănătos pentru puiul prăjit poate fi un pieptul de pui la grătar, fără piele,

Brânza topită

Unii oameni adoră chestiile astea. Dar își ignoră propriul organism și inima, care protestează: două linguri - cam cât ai pune pe doi biscuiți - conțin 276 de calorii și 21 de grame de grăsimi, dintre care 13 grame sunt saturate.

Înlocuitori mai sănătoși pentru brânza topită ar fi brânza naturală, brânzeturi moi cum este Brie, care are cam 100 de calorii la 30 de grame. Brânza de capră este chiar mai bună, cu doar 76 de calorii și 5 grame de proteine.

Cartofii prăjiți

O porție de 200 de grame de cartofi prăjiți de la un restaurant tipic conține aproximativ 570 de calorii, dintre care jumătate provin din grăsimi.

Dacă nu vă puteți controla pofta de cartofi prăjiți,cel puțin alegeți o porție mică. Veți reduce grăsimile la jumătate.

Pâinea albă moale

Ai putea la fel de bine să mănânci un baton de ciocolată. O felie de pâine albă oferă puțin mai mult de 65 de calorii de făină albă, un carbohidrat simplu și rapid digerat care face ca glicemia să crească și apoi să se prăbușească.

Și pentru că are atât de puțini nutrienți, pâinea albă te lasă tot flămând.

Înlocuitori mai sănătoși pentru pâinea albă moale ar fi pâinea integrală sau covrigei din cereale integrale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...