Cele mai vizitate orașe ale României în 2023. Au înregistrat cei mai mulți turiști

Cele mai vizitate orașe ale României în 2023. Au înregistrat cei mai mulți turiști

Conform statisticilor, România stă destul de bine când vine vorba despre turism. Astfel, în 2023, există orașe care au fost vizitate de peste un milion de turiști.

Brașov SURSĂ Arhiva Adevărul

Statisticile prezentate pe statisticiromania.ro ne arată că cel mai vizitat oraș al țării, în 2023, a fost Constanța, fiind urmat, la mică distanță, de București.

Marea Neagră, cel mai important punct de atracție

Cifrele arată că, în 2023, puțin peste 1.300.000 de turiști au vizitat Constanța. Conform oamenilor din turism, acest lucru se datorează în mare parte litoralului.

Marea Neagră este, poate, cel mai important punct de atracție al țării noastre. Astfel, nu este de mirare că Constanța este cel mai vizitat oraș al României. În continuare, foarte mulți români își petrec concediul pe litoralul românesc, chiar dacă avem și multe persoane care optează pentru concedii în străinătate. Totodată, celebrele vouchere pentru vacanță contribuie la aceste statistici. Totodată, faptul că litoralul românesc este încă apreciat de români și nu numai reiese și din gradul mare de ocupare al hotelurilor", a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism.

Capitala ocupă a doua poziție

Pe locul al doilea când vine vorba despre numărul de turiști se află capitala României, București. Statisticile arată că Bucureștiul a fost vizitat, până acum, în 2023, de aproape 1.200.000 de turiști.

Nu este de mirare că Bucureștiul are atât de mulți turiști. În general, capitalele europene sunt la mare căutare, mai ales pentru străini. Bucureștiul este un oraș ofertant, cu foarte multe obiective turistice. Clădirile istorice, centrul vechi, mall-urile moderne, toate acestea stârnesc interesul turiștilor, mai ales străinilor. Bucureștiul este, cu siguranță, un oraș superb, ce merită vizitat și este o destinație foarte bună pentru o excursie de tip city break", adaugă agentul de turism.

Cine completează topul

Locul al treilea al clasamentului este ocupat de un alt oraș extrem de apreciat de turiști . Cifrele oferite de statisticiromania.ro arată că Brașovul a fost vizitat, în 2023, de aproape 1 milion de persoane. Lunile de iarnă sunt cele în care acest oraș înregistrează cel mai mare număr de vizitatori.

În acest clasament, Cluj Napoca ocupă poziția a patra, cu aproape 500.000 de turiști. Iașiul, un alt mare oraș al țării, se află pe locul 11, cu puțin peste 260.000 de vizitatori, fiind depășit de orașe precum Suceava sau Sibiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”