Celebrul criminal în serie francez „Șarpele“, eliberat din închisoare, deși era condamnat pe viață. Charles Sobhraj a inspirat un serial pe Netflix

Celebrul criminal în serie francez „Șarpele“, eliberat din închisoare, deși era condamnat pe viață. Charles Sobhraj a inspirat un serial pe Netflix

Charles Sobhraj, celebrul criminal în serie francez care a inspirat serialul BBC/Netflix „Şarpele”, a fost eliberat din închisoare, deşi era condamnat pe viaţă, relatează CNN , decizia fiind luată de către o instanță de judecată din Nepal.

„Șarpele“, unul dintre cei mai periculoși criminali, a fost eliberat din închisoare Foto: AFP

Judecătorii au avut în vedere în luarea deciziei vârsta și problemele de sănătatem potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Bimal Paudel. Un complet de doi judecători al Curții Supreme a ordonat guvernului să îl elibereze imediat și să îl deporteze în „țara sa" în termen de 15 zile, a adăugat purtătorul de cuvânt. Acesta are în prezent vârsta de 78 de ani.

Charles Sobhraj își ispășea pedeapsa într-o închisoare din Bhaktapur, o suburbie din Kathmandu, pentru uciderea a doi turiști în 1975.

A comis infracțiuni în toată lumea

Multe dintre presupusele sale crime rămân nerezolvate. Născut în Saigon, Vietnam, sub administrație franceză, Sobhraj a fost închis pentru prima dată la Paris, în 1963, pentru jaf, dar a fost acuzat de comiterea de infracțiuni și în Franța, Grecia, Turcia, Iran, Afganistan, Pakistan, Nepal, India, Thailanda și Malaezia.

Porecla „Șarpele“ vine de la talentul său de a se sustrage autorităților și de a scăpa de a fi prins.

Sobhraj a recunoscut în cele din urmă că a comis cel puțin 12 crime între 1972 și 1976 și a făcut aluzie și la alte fapte asemănătoare în fața anchetatorilor, dar a retras mărturisirile înainte de alte procese.

Numărul real de victime nu este cunoscut. În 2014, un tribunal nepalez l-a condamnat pe Sobhraj pentru uciderea în 1975 a turistului canadian Laurent Carrière, pronunțând o sentință de 20 de ani.

Un film de succes

Charles Sobhraj a rămas în istoria neagră a umanităţii drept unul dintre cei mai prietenoşi criminali, pentru modul cum îşi atrăgea victimele.

Drama BBC/Netflix din 2021 intitulată „Șarpele" se bazează pe povestea presupuselor crime comise de Sobhraj. Adevăratul criminal, interpretat de actorul francez Tahar Rahim, în miniseria Netflix "Şarpele", a tâlhărit şi omorât mai mulţi turişti în Asia. Filmul arată cum, timp de ani de zile, acesta a evitat poliția în toată Asia , în timp ce ar fi drogat, jefuit și ucis excursioniști de-a lungul așa-numitului „traseu hippie". Un rol important în film îl ocupă fostul diplomat olandez Herman Knippenberg, care a colaborat cu autoritățile locale pentru a-l captura pe Sobhraj.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”