Centrala nucleară iraniană din Bushehr, închisă temporar din cauza unei ''defecţiuni'' tehnice

Centrala nucleară iraniană din Bushehr, închisă temporar din cauza unei ''defecţiuni'' tehnice

Centrala nucleară iraniană din Bushehr (sudul Iranului) a fost închisă temporar din cauza unei ''defecţiuni'' tehnice, a anunţat Organizaţia pentru Energie Atomică din Iran în noaptea de duminică spre luni, transmite France Presse.

''În urma unei defecţiuni tehnice la centrala din Bushehr (...) aceasta a fost oprită temporar şi deconectată de la reţeaua naţională de electricitate'', a scris organizaţia, care operează singura centrală atomică din ţară, fără a preciza natura problemei.

''În mod firesc, după remedierea acestei defecţiuni tehnice, centrala va fi reconectată la reţeaua naţională de energie electrică", se mai arată în scurtul comunicat.

Bushehr este un port din Golful Persic, mai aproape de capitalele mai multor monarhii din Peninsula Arabică decât de Teheran, motiv pentru care centrala, care este construită într-o zonă frecvent predispusă la cutremure, reprezintă o sursă de îngrijorare pentru aceste state.

Centrala din Bushehr, dotată cu un reactor de 1.000 MW, a fost construită de Rusia şi a fost predată oficial în septembrie 2013, după ani de întârzieri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?