Cercetătorii israelieni au creat antricot la imprimantă 3D

Cercetătorii israelieni au creat antricot la imprimantă 3D

O echipă de oameni de ştiinţă din Israel a creat un antricot care nu implică sacrificarea unui animal folosind tehnologia de bioprintare 3D, a anunţat marţi Institutul Tehnologic din Israel (Technion), citat de Xinhua.

Technion şi compania israeliană specializată în carne cultivată Aleph Farms, care au colaborat la dezvoltarea antricotului, au declarat că acesta oferă "aceleaşi senzaţii de aspect, gust şi miros ca o friptură fragedă, gustoasă şi suculentă obişnuită".

Antricotul obţinut conţine ţesut muscular şi adipos, la fel ca unul obişnuit, şi un sistem ce imită vasele de sânge din ţesut, care permite producerea oricărui tip de carne pentru friptură, de orice dimensiune.

În cadrul tehnicii de bio-tipărire 3D, oamenii de ştiinţă cultivă, într-un substrat unic, celule naturale derivate de la animale. Substratul înfăşoară celulele într-un mod care le încurajează să producă mai departe "cărămizile" întregului ţesut. Ulterior, tot în condiţii controlate, interacţiunile dintre celule duc la crearea de ţesut cu diferite calităţi ale cărnii.

Sistemul de spaţii care imită vasele de sânge formate în ţesut permite absorbţia nutrienţilor în ţesut şi, în plus, îi conferă forma şi structura unei bucăţi obişnuite de carne pentru friptură. AGERPRES


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?