Ceremonie fără șampanie la depunerea jurământului de învestitură de către Cabinetul Grindeanu

Ceremonie fără șampanie la depunerea jurământului de învestitură de către Cabinetul Grindeanu

Membrii Guvernului condus de Sorin Grindeanu au depus jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis, miercuri, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Ceremonia a fost întârziată două minute, după care membrii Cabinetului Grindeanu au depus pe rând jurământul de învestitură, care a durat aproximativ 30 de minute. Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, și Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor, nu au ținut mâna pe Biblie în momentul rostirii jurământului.

Decretul pentru numirea Guvernului României a fost publicat în Monitorul Oficial în timpul ceremoniei.
Ulterior, șeful statului a ținut un scurt discurs în care le-a solicitat membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu să "livreze" ceea ce a fost promis în campania electorală .

De asemenea, președintele Klaus Iohannis le-a transmis acestora că așteaptă de la ei să sprijine o justiție independentă , orientarea euro-atlantică a României și să gestioneze în mod responsabil economia.

"Sunt convins că jurământul pe care l-ați făcut astăzi v-a convins că pentru România este foarte important să vă îngrijiți de securitatea națională. Asta garantează până la urmă și unitatea, și independența, și integritatea teritorială, și suveranitatea. Fără securitate națională, aceste lucruri s-ar putea să nu fie de la sine înțelese. O securitate națională care în mod clar este în strânsă legătură cu stabilitatea României. Dacă vorbesc de stabilitate, este important să știți că pentru noi nu contează doar stabilitatea internă, ci și stabilitatea regională", a mai susținut Iohannis.

Tot după ceremonie, el i-a transmis președintelui PSD, Liviu Dragnea, un mesaj.

"Domnule președinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei", a afirmat șeful statului.

Șeful statului a ținut să-i salute pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele CCR, Valer Dorneanu, prezenți la ceremonia de la Cotroceni, pe care i-a numit "musafiri".

În final, el le-a urat tuturor "mult succes pentru România" și i-a invitat la o poză.

"Dacă doriți, putem să facem o poză", le-a spus președintele Iohannis membrilor Guvernului, ceea ce a stârnit râsetele celor din sală.
După fotografie, șeful statului a mers către jurnaliști: "Mă bucur să vă pot saluta. (...) Vă promit că o să ne vedem mai des zilele acestea. Seară bună!".

Întrebat despre șampania care este oferită de obicei cu ocazia ceremoniilor oficiale, președintele Iohannis a răspuns: "Haideți să lăsăm și pe mâine ceva!".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...