Ceremonie fastuoasă cu ocazia zilei de naștere a regelui Thailandei FOTO

Ceremonie fastuoasă cu ocazia zilei de naștere a regelui Thailandei FOTO

Supuși îmbrăcați în galben au participat la ceremonia fastuoasă dedicată sărbătoririi zilei de naștere a regelui Thailandei, Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (Rama x), care a împlinit vineri 71 de ani.

Regele a vorbit în fața audienței așezat tronul său bogat ornamentat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sala Tronului la Marele Palat din Bangok. Gărzile regale au tras salve de tun, în timp ce premierul Prayut Chan-o-cha a condus ceremonia salutului cabinetului de miniștri în fața portretului regelui.

Printre cei prezenți s-au aflat două surori ale regelui, o fiică a sa, prințesa Sirivannavari Nariratana, dar și Regina Suthida. O absență notabilă pare să fi fost cea mai mare fiică și singura care ar putea fi succesoarea sa, pentru că regele și-a dezmoștenit cei patru fii, și anume prințesa Bajrakitiyabh, în vârstă de 44 de ani, comandant al pazei sale regale. Despre ea nu se mai știe nimic din decembrie anul trecut, când a leșinat în timp ce alerga într-un parc.

Ea ar fi suferit un infarct și a fost transportată cu avionul la un spital din Bangkok. Ultimele informații despre starea ei de sănătate datează din ianuarie, când palatul regal a transmis într-un comunicat că inima prințesei a cedat din cauza unei infecții bacteriene.

Extravagantul rege thailandez are șapte copii din trei căsătorii, toate încheiate prin divorț. Prințesa Bajrakitiyabha este singura fiică cu prima sa soție, prințesa Soamsawali.

Celebrările prilejuite de ziua de naștere a regelui au inclus campania națională de meditație a Biroului Casei Regale, care a început pe 19 iulie și s-a încheiat în dimineața zilei de 28 iulie, când monarhul împlinește 71 de ani.

În perioada premergătoare ceremoniei, familia regală thailandeză și reprezentanții acesteia au luat parte la ritualuri budiste, precum eliberarea unor vaci, păsări și animale acvatice pe 13 iulie.

Această tradiție este menite să simbolizeze respectul și grija regelui pentru poporul și animalele sale.

De ziua de naștere a regelui, birourile, băncile și întreprinderile sunt închise. Populația își prezintă respectul față de monarh și își demonstrează devotamentul față de acesta prin acte de virtute și bunătate.

Monarhia thailandeză este susținută de armată, cunoscută pentru faptul că a organizat mai multe lovituri de stat de la abolirea monarhiei absolute, în 1932.

Thaildanda a fost traversată de numeroase perioade de tulburări politice, dar constituția țării interzice criticarea monarhiei față de care supușii trebuie să arate o „venerație plină de respect”.

Vajiralongkorn a urcat pe tron în 2016, după moartea tatălui său, regele Bhumibol Adulyadej, care a domnit 70 de ani, începând din 1946. El s-a confruntat cu proteste, a fost implicat în scandaluri cu concubinele sale și are o reputație de extravaganță și exces .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene