Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură - înregistrată la CSM; nu s-a stabilit data dezbaterii ei

Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură - înregistrată la CSM; nu s-a stabilit data dezbaterii ei

Cererea judecătoarei Dana Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii, a confirmat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioiu.

Potrivit acesteia, încă nu s-a stabilit data la care va fi luată în discuţie de Secţia pentru judecători a CSM solicitarea Danei Gîrbovan.

Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură.

"Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este 'total împotriva valorilor democratice', după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (...) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt", a scris Gîrbovan miercuri pe Facebook.

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan.

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (unanimitate)", se arăta în decizia CSM.

Potrivit Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor se dispune prin decret al preşedintelui României, la propunerea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…