Cererea de călătorii cu avionul s-a majorat cu 229,5% faţă de anul trecut

Cererea de călătorii cu avionul s-a majorat cu 229,5% faţă de anul trecut

Cererea de călătorii cu avionul s-a majorat cu 229.5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest fapt se datorează ridicării aproape în totalitate a restricțiilor sanitare impuse de pandemie. Cu toate acestea, Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) se așteaptă ca profitul obținut de industria companiilor aeriene să revină la cifrele obținute dinainte de pandemie, iar pierderile să scadă la -9,7 miliarde de euro anul acesta, cu mult peste previziunile din octombrie 2021.

Pierdere de 42 miliarde de dolari în 2021 pentru companiile aeriene

Previziunile cu privire la industria aeriană pentru 2022, estimează că pierderile vor scădea la -9,7 miliarde de euro, estimări mult îmbunătățite față de previziunile exprimate în octombrie 2021, când era preconizată o pierdere în industria de transporturi aeriene de peste 11,6 miliarde de euro, respectiv o marjă de pierdere netă de -1,2%. Aceasta este o îmbunătățire uriașă față de pierderile de 137,7 miliarde de euro (-36,0% marjă netă) în 2020 și 42,1 miliarde de euro (-8,3% marja netă) în 2021.

Aceste previziuni au fost confirmate și de directorul general al IATA, Willie Walsh, în cadrul celei de a 78-a reuniuni generale anuale de la Doha, care citând din cea mai recentă analiză a IATA, a arătat că pierderile în 2021 au fost aproape de 42 de miliarde de euro, în scădere față de estimarea realizată anterior de 52 de miliarde de euro.

Această cerere în creștere pentru călătoriile aeriene a fost alimentată atât de ridicarea restricțiilor de călătorie în majoritatea țărilor, cât și de ratele scăzute ale șomajului, spun economiștii. Experții site-ului  Promo-codes.ro, una dintre cele mai mari resurse de cupoane pentru achiziții din România, au observat, de asemenea, o creștere a cererii pentru cupoane de reducere sau coduri promoționale.

Cererea pentru călătorii cu avionul se menține ridicată și în România

Conform datelor furnizate de specialiști, majoritatea românilor preferă să facă rezervări în avans atât pentru biletele de avion, cât și pentru facilitățile de cazare, acest lucru reflectându-se și în cererea foarte mare pentru coduri de reducere, precum cod promotional Booking: https://promo-codes.ro/cupoane-reducere/booking.

Cererea ridicată pentru călătorii cu avionul este susținută și de menținerea rutelor anterioare și a zborurilor low-cost, care au dus în luna iunie a acestui an, la o creștere a cererii pentru traficul de pasageri la nivel național, conform celor mai recente date ale Asociației Aeroporturilor din România cu 1501% față de aceeași perioadă a anului 2020 și cu 110% mai mare față de iunie 2021.

Printre destinațiile preferate de români se numără destinații din Europa, relativ mai apropiate de casă precum Italia, Spania, Croația, Turcia, Grecia, Franța, Malta, Cipru, Tunisia sau Bulgaria dar și destinații interne, în special către capitală.

În ceea ce privește veniturile realizate din zborurile pentru pasageri la nivel mondial, specialiștii sunt de părere că acestea vor reprezenta aproximativ 498 de miliarde de euro, mai mult decât dublu față de suma de 239 de miliarde de euro generată anul trecut.

În România, un studiu recent al BNR cu privire la sumele cheltuite de români pentru vacanțe și călătorii cu avionul,  relevă faptul că acestea ar putea ajunge până la sfârșitul anului 2022 la 6 miliarde de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”