Cererea pentru iPhone X va fi substanțială, dar nu excepțională (studiu)

Cererea pentru iPhone X va fi substanțială, dar nu excepțională (studiu)

Cu câteva zile înainte ca Apple să demareze precomenzile pentru mult-așteptatul iPhone X, un studiu realizat de firma de brokeraj Bernstein arată o cerere substanțială, nu excepțională, pentru noul dispozitiv, aproximativ o treime din respondenți intenționând să cumpere telefonul, transmite Reuters.

În 12 septembrie, grupul informatic american Apple a prezentat noul iPhone X din segmentul premium, la 10 ani de la lansarea pe piață a primului smartphone, și modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus, versiuni îmbunătățite ale actualelor modele de iPhone. Precomenzile încep în 27 septembrie iar modelul va fi comercializat din 3 noiembrie, la un preț de 999 de dolari, fiind cel mai scump telefon mobil prezentat până acum de Apple.

Agitația privind lansarea iPhone X pare să fie mai ridicată decât intenția de cumpărare, în condițiile în care 48% din respondenți au fost de acord că sunt "încântați de iPhone X", se arată în studiul realizat de Bernstein în rândul a 1.112 proprietari de iPhone-uri din SUA, Marea Britanie și China.

"Loialitatea consumatorilor față de iPhone se menține remarcabil de ridicată, în pofida plângerilor persistente privind prețurile mari, doar 3% din respondenți declarând că următorul lor telefon nu va fi un iPhone", precizează Bernstein.

Luni, la Bursa de la New York, acțiunile Apple au urcat cu 0,5%, la 157 dolari. Anul acesta titlurile companiei americane au crescut cu aproape 40%.

Prin lansarea de noi modele Apple vrea să-și învingă pe plan global rivalele din China și Coreea de Sud, în competiția dură de pe piața telefoanelor mobile inteligente.

Folosind pentru prima dată un ecran electroluminescent organic, iPhone X este echipat cu un ecran OLED de 5,8 inci și dispune de tehnologii revoluționare, inclusiv încărcare wireless, recunoaștere facială pentru a debloca telefonul, în timp ce butonul home este eliminat.

Principalul rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, a prezentat și el un smartphone premium în format mare, Note 8, care va fi disponibil la comercializare la un preț apropiat de 1.000 de dolari în SUA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache