CES 2019 - Principalele noi gadgeturi anunţate la târgul de echipamente electronice de la Las Vegas

CES 2019 - Principalele noi gadgeturi anunţate la târgul de echipamente electronice de la Las Vegas

Cel mai mare târg de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES), se desfăşoară în aceste zile la Las Vegas, publicul având acces la cele mai noi dispozitive şi gadgeturi prezentate de marii producători mondiali, de la noi aplicaţii pentru inteligenţa artificială (AI) şi până la televizoare cu ecrane tot mai mari şi rezoluţii cu şi mai mulţi "K", roboţi şi aplicaţii smart pentru locuinţe, conform Press Association care prezintă principalele noutăţi anunţate la acest târg.

Apple la CES

De obicei Apple nu participa la târgurile CES, însă anul acesta compania care produce iPhone a luat decizia de a fi prezentă. Apple este implicată într-un parteneriat surprinzător cu rivalii de la Samsung, pentru implementarea aplicaţiei sale multimedia iTunes pe televizoarele inteligente Samsung.

Atât Samsung cât şi LG, cele mai mari companii producătoare de televizoare din lume, au confirmat faptul că ultimele lor produse sunt compatibile cu AirPlay 2, tehnologia wireless dezvoltată de Apple ce permite conectarea la televizoarele inteligente a dispozitivelor mobile iPhone şi iPad.

 


Foto: (c) Yonhap / EPA


Participarea companiei californiene la CES este marcată şi prin instalarea unui uriaş panou publicitar în apropiere de Las Vegas Convention Centre în care face trimitere la problemele de securitate şi de confidenţialitate cu care s-au confruntat în ultimul an rivalii de la Google, Amazon sau Facebook, promovând în acelaşi timp securitatea asigurată de telefoanele iPhone. "Ce se întâmplă pe iPhone-ul dumneavoastră, rămâne pe iPhone-ul dumneavoastră" - este sloganul ales de Apple, făcând trimitere la celebra butadă "Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas".

Roboţii Samsung

Roboţii nu mai sunt de mult o prezenţă surprinzătoare pe holurile şi în standurile de la CES, însă introducerea unei familii de roboţi de asistenţă reprezintă o modificare de strategie din partea Samsung, astfel de roboţi fiind anterior prezenţi mai degrabă la evenimentele organizate de LG.

 


Foto: (c) John Locher / AP


Printre noile dispozitive prezentate de Samsung se numără Bot Care, un asistent medical robotizat care dispune de un senzor amprentă integrat ce poate fi folosit pentru a citi semnele vitale ale pacienţilor. Conform Samsung, acest robot poate monitoriza şi calitatea somnului.

Bot Air a fost conceput pentru amplasarea în locuinţe unde evaluează calitatea aerului, în timp ce Samsung GEMS este un dispozitiv portabil conceput să-i ajute pe pacienţii cu mobilitate redusă.

Panasonic şi Disney

Printre cele mai surprinzătoare anunţuri privind conţinutul CES de anul acesta se numără colaborarea dintre Panasonic şi Disney, producătorul de electronice urmând să asigure tehnologia de proiecţie pentru o nouă atracţie "Mickey and Minnie Mouse Runaway Railway" într-un parc de distracţii din Florida.

Televizorul LG care se rulează

Multinaţionala sud-coreeană LG prezintă un televizor 4K OLED de înaltă rezoluţie ce poate fi rulat ca o coală de hârtie, atunci când nu este pornit. Dispozitivul LG Signature OLED TV R este o versiune îmbunătăţită şi definitivată a prototipului de televizor pliabil cu care compania a surprins deja publicul la salonul de anul trecut. Ecranul de 65 de inci este realizat din OLED (leduri organice) care emit o imagine la rezoluţie 4K, foarte strălucitoare şi de înalt contrast şi este "montat" pe o cutie rectangulară având o înălţime cu o treime mai mică decât cea a monitorului.

În afară de a servi ca suport, cutia funcţionează şi ca boxă având sistem de sunet Dolby Atmos care permite funcţia audio chiar şi atunci când televizorul este oprit şi rulat.

Aparatul are trei moduri distincte: vedere completă care presupune totalitatea ecranului; vedere liniară în care ecranul este ascuns parţial şi arată doar panourile de muzică, ceas, informaţii meteo sau altele; şi vedere zero în care televizorul este ascuns în întregime.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Orban a primit ce-a meritat!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Așa o fi?