Cezar Preda: PNL cere demiterea prefecților de Mureș și Buzău pentru proasta organizare a alegerilor

Cezar Preda: PNL cere demiterea prefecților de Mureș și Buzău pentru proasta organizare a alegerilor

Partidul Național Liberal cere demiterea prefecților de Mureș și Buzău pentru proasta organizare a alegerilor locale și anularea scrutinului în comuna Vernești, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda.

El a spus că există disfuncționalități minore în ceea ce privește procesul electoral, însă a subliniat că există două cazuri deosebite în județele Mureș și Buzău.

"În județul Mureș, peste 200 de secții au așteptat toată noaptea să le vină buletinele de vot și tot acest du-te vino a creat o mare tensiune în ceea ce înseamnă membrii secțiilor de votare și modul în care ei pot să gestioneze legal această acțiune. Se solicită demiterea prefectului de Mureș pentru proasta organizare. O situație și mai gravă este în județul Buzău, unde în comuna Vernești este închis procesul de votare în șapte secții datorită tipăririi greșite a buletinelor de vot. Conform legii, în două ore trebuia remediată această disfuncționalitate. Nu s-a reușit până la această oră. Se cere Biroului electoral de circumscripție anularea alegerilor pentru că în termen legal se spune că în maxim două ore trebuie remediată această problemă. Ei și-au fixat un termen în afara legii, până la ora 12,00, ceea ce este inadmisibil. Se cere demiterea prefectului de Buzău pentru proasta gestionare a alegerilor", a afirmat Preda, duminică, într-o conferință de presă.

El a făcut apel la alegători să meargă la vot.

"Prezența la vot este similară celei din 2008 și o prezență mică în municipiul București. Facem apel la cetățenii Bucureștiului și la toți românii să se prezinte la vot", a afirmat liberalul.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți mai mult:

BEC: Procesul de votare — în continuare suspendat în cele șapte secții din județul Buzău

Mureș: Problema numarului insuficient de buletine de vot ar putea fi generata de neconcordanțele dintre datele BEJ și AEP

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…