CFA: Indicatorul de încredere macroeconomică a urcat la 65,8 puncte, în mai

CFA: Indicatorul de încredere macroeconomică a urcat la 65,8 puncte, în mai

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a urcat la 65,8 puncte, în luna mai 2016, în creștere cu 4,9 puncte față de luna anterioară, potrivit unui comunicat al CFA România, remis AGERPRES.

"În luna mai 2016, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 65,8 puncte, în creștere cu 4,9 puncte față de luna anterioară. Majorarea s-a datorat în special componentei sale de condiții curente. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 77,1 (maxim istoric), valoare în creștere cu 11,8 puncte, iar indicatorul anticipațiilor a crescut cu 1,4 puncte la valoarea de 60,2 puncte", se spune în comunicat.

În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4,5000, iar pentru orizontul de 12 luni de 4,5000 (valoare similara cu cea înregistrată în exercițiul anterior).

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (iunie 2017/iunie 2016) a înregistrat o valoare mediana de 1,45% (valoare în scădere cu 0,05% față de exercițiul anterior).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion