CFA: Indicatorul de încredere macroeconomică a urcat la 65,8 puncte, în mai

CFA: Indicatorul de încredere macroeconomică a urcat la 65,8 puncte, în mai

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a urcat la 65,8 puncte, în luna mai 2016, în creștere cu 4,9 puncte față de luna anterioară, potrivit unui comunicat al CFA România, remis AGERPRES.

"În luna mai 2016, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 65,8 puncte, în creștere cu 4,9 puncte față de luna anterioară. Majorarea s-a datorat în special componentei sale de condiții curente. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 77,1 (maxim istoric), valoare în creștere cu 11,8 puncte, iar indicatorul anticipațiilor a crescut cu 1,4 puncte la valoarea de 60,2 puncte", se spune în comunicat.

În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4,5000, iar pentru orizontul de 12 luni de 4,5000 (valoare similara cu cea înregistrată în exercițiul anterior).

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (iunie 2017/iunie 2016) a înregistrat o valoare mediana de 1,45% (valoare în scădere cu 0,05% față de exercițiul anterior).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…