CFR Călători ia în calcul limitarea circulației unor trenuri

CFR Călători ia în calcul limitarea circulației unor trenuri

CFR Călători ia în calcul, în funcție de evoluția activității din teren, limitarea circulației unor trenuri, iar pentru derularea traficului în condiții de siguranță, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată, potrivit unui comunicat al CFR călători.

"În condițiile avertizărilor 'cod roșu' transmise de Administrația Națională de Meteorologie, la nivelul activității de Exploatare și Comercial CFR Călători, astăzi, 30 iunie 2017, s-a desfășurat o ședință operativă în vederea luării unor măsuri suplimentare de organizare, pentru această perioadă. Au fost stabilite următoarele: în teritoriu, la nivelul Regionalelor de cale ferată sunt pregătite stocuri de apă în gări pentru călătorii aflați în trenurile cu situații deosebite. De asemenea, pentru personalul feroviar se asigură apă conform Contractului Colectiv de Muncă. S-au luat decizii de asigurare a prezenței unor echipe de intervenție în Depouri și Revizii de Vagoane pentru verificări suplimentare a instalațiilor de climatizare, a condițiilor de confort și pentru evitarea defectărilor de natură tehnică în parcurs", se spune în comunicat.

Compania precizează că în contextul unor temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, la temperaturi care depășesc 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități.

"Va fi asigurat personal de specialitate care să însoțească trenurile pe perioada caniculei pentru intervenții operative în situația funcționării defectuoase a echipamentelor de climatizare. De asemenea, se ia în calcul, în funcție de evoluția activității din teren, limitarea circulației unor trenuri. Pentru derularea traficului în condiții de siguranță, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată", se menționează în comunicat.

Totodată, compania roagă pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre posibilele întârzieri ale trenurilor.

"Reducerea vitezei de circulație, limitări ale trenurilor în anumite intervale de timp și pe anumite rute, în care temperaturile depășesc limitele normale sunt măsuri obligatorii pentru siguranța traficului feroviar, aplicate de majoritatea administrațiilor de cale ferată din lume, nu doar din România", se precizează în comunicat.

CFR Călători recomandă persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale să aibă o sticlă cu apă; să aibă medicația necesară în caz de nevoie; dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...