CFR Călători: Românii care vin din Italia cu trenul vor intra în carantină sau autoizolare

CFR Călători: Românii care vin din Italia cu trenul vor intra în carantină sau autoizolare

CFR Călători anunţă că a luat măsuri suplimentare pentru combaterea epidemiei de coronavirus astfel încât cetăţenii români care au plecat din Italia către România şi utilizează transportul feroviar pentru a ajunge în ţară vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României.

Potrivit CFR Călători, aceştia îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în tren.

Totodată, cetăţenilor străini care utilizează transportul feroviar nu li se va permite trecerea frontierei României de către organele abilitate ale statului român, dacă vin cu escală din Italia.

Măsurile au fost luate în urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă din data de 9 martie pentru combaterea epidemiei coronavirusului (Covid - 19).

"În situaţia în care aveţi legitimaţii de călătorie cumpărate pentru această perioadă şi doriţi să renunţaţi la călătorie, vă informăm că restituirea tarifelor legitimaţiilor se efectuează conform reglementărilor internaţionale în vigoare, aduse la cunoştinţa dumneavoastră la momentul cumpărării", se menţionează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria