CFR Cluj e în primăvara Conference League! Calificare magică a echipei lui Dan Petrescu

CFR Cluj e în primăvara Conference League! Calificare magică a echipei lui Dan Petrescu

După trei ani de secetă, în care formațiile românești s-au făcut de râs prin Europa - nu mai vorbim de națională - CFR Cluj a reușit o calificare miraculoasă în primăvara Conference League. Chiar dacă e reușit în al treilea eșalon valoric din Europa, succesul e de bun augur pentru fotbalul nostru.

Dan Petrescu a reușit o nouă performanță de excepție. Foto Arhivă Adevărul

CFR a început tare întâlnirea decisivă cu Ballkani. Chiar dacă aveau mai multe șanse de calificare - trebuiau să facă același rezultat ca Slavia în meciul cu Sivasspor - elevii lui Dan Petrescu și-au dorit să stea doar la mâna lor și să bată echipa kosovară.

S-au aruncat în atac din primul minut și rezultatele s-au văzut pe tabelă. În minutul 17, după o fază fixă și o bâlbâială a fundașilor oaspeților, Boateng s-a trezit cu mingea în gura porții și a catapultat-o sub bară.

Ciprian Deac a ratat două penalty-uri!

20 de minute mai târziu, clujenii puteau să marcheze golul izbăvitor, al liniștii. Însă Deac a fost protagonistul unui moment rar văzut pe stadioanele lumii. Căpitanul a ratat un penalty, dar arbitrul german Schlager a dictat repetarea loviturii de pedeaspă, spre disperarea ambițioșilor kosovari. La a doua lovitură, Ciprian Deac a tras și mai prost, portarul respingând mingea, fapt care l-a făcut pe antrenorul Dan Petrescu să-și smulgă părul din cap.

Până la final s-a jucat tare, kosovarii nu s-au lăsat nici un moment, dar clujenii au rezistat eroic. La Cluj e sărbătoare!

Câți bani a câștigat CFR în urma calificării

2,94 milioane euro calificarea în grupe

500.000 de euro victoria - 3 victorii

166.000 de euro egalul - 1 egal

325.000 de euro locul 2 în grupă

300.000 de euro calificarea în play-off-ul Conference League

Așadar, din rezultatele obținute până acum, campioana României are asigurați până acum peste 5 milioane de euro.

La acești bani se adaugă o sumă pentru palmaresul european, o alta din marketpool și o a treia din vânzările de bilete. În cazul CFR-ului, sumele suplimentare sar de un milion de euro.

În celălalt meci din grupă, Slavia Praga și Sivasspor au terminat la egalitate, 1-1. Turcii au obținut primul loc în grupă, în timp ce formația din Cehia a fost eliminată.

Clasament final Grupa G

1. Sivasspor 6 11-7 11p

2. CFR Cluj 6 5-5 10p

3. Slavia 6 6-7 8p

4. Ballkani 6 8-11 4p

  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Conference League va avea loc luni, 7 noiembrie, de la ora 15:00. „Dubla” este programată pe 16 și 23 februarie 2023. Câștigătoarele celor 8 partide se califică în ”optimi”, unde se vor alătura echipelor de pe locul 1 din Conference League.
  • Adversara lui CFR Cluj va fi o echipă clasată pe locul 3 în grupele de Europa League. Până la acest moment se cunosc 5 echipe din care se va alege adversara clujenilor: Sheriff Tiraspol, Qarabag, Lazio, AEK Larnaca și Trabzonspor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...