CFR Cluj se dezintegrează: Scenariu apocaliptic pentru campioana României din ultimii cinci ani

CFR Cluj se dezintegrează: Scenariu apocaliptic pentru campioana României din ultimii cinci ani

Formația din Gruia arată ca un proiect tipic românesc: e amenințată de colaps și se vorbește despre plecarea patronului, abdicarea antrenorului și insolvență, în primul sezon după cinci titluri câștigate la rând!

Dan Petrescu, un antrenor veșnic nemulțumit din cauza arbitrajelor. FOTO: Arhiva Adevărul

Pe fondul acestor declarații bulversante, Ilie Dumitrescu (54 de ani) a furnizat o informație, în premieră, la Digi Sport, postul unde e angajat, în calitate de analist. „Se spune că, dacă echipa nu participă într-o cupă europeană, lucrurile se complică din punct de vedere financiar pentru CFR. Eu aș vrea ca aceste zvonuri să nu fie adevărate și să vedem, în continuare,o forță a campionatului“, a spus Dumitrescu, lăsând de înțeles că CFR e amenințată de insolvență, în cazul ratării cupelor europene.

În ciuda disperării cu care clujenii își strigă nemulțumirea, acuzând arbitrajele care ar fi dezavantajat echipa, nimeni din lumea fotbalului nu prea vede așa ceva.

Problemele CFR-ului din acest sezon au fost legate de cu totul şi cu totul alte aspecte, nu de arbitraj. Sigur că au fost nişte momente delicate, dar nu cele invocate de Petrescu. La meciul cu Rapid au fost nişte decizii împotriva CFR-ului, dar în acest meci (n.r. – cu CS U Craiova) ce să faci? Să laşi cartonaşul roşu la Andrei Ivan, dacă se demonstrează că nu e cartonaş roşu?“, a fost declarația oferită de Andrei Vochin, de la federație, pentru Orange Sport.

Gică Popescu, președintele Farului, a insistat și el că CFR nu-și poate pune sezonul mai puțin reușit pe seama unor greșeli care ar fi dezavantajat echipa. „Când ești obișnuit cu un anumit nivel de arbitraj și lucrurile se îndreaptă, crezi că sunt împotriva ta. CFR Cluj se poate plânge de multe lucruri, în ultimii ani, dar nu de arbitraj! Dacă facem o paralelă între ce se întâmplă acum la CFR și ce se întâmpla în anii trecuți, ușurința cu care marcau din fazele fixe, cred că problema e la ei, nu la deciziile luate din camera VAR. CFR Cluj e campioana ultimilor cinci ani și era normal să vină această cădere. Poate e bazată pe automulțumire, pe îmbătrânirea lotului, pe lipsa motivației, rutina sau atenția adversarelor. Toate astea au dus la acest sezon, terminat în această seară (n.r. - duminică seară, după remiza cu Craiova) din punct de vedere al luptei la titlu“, a declarat „Baciul“, la Prima Sport.

Play-off, etapa a VII-a

Sâmbătă: Farul Constanța – Rapid 7-2

Duminică: CFR Cluj – CS U Craiova 1-1

Luni: FCSB – Sepsi 21.00

Clasament

1. Farul Constanța 46 de puncte

2. FCSB 40p*

3. CFR Cluj 39p*

4. CSU Craiova 36p

5. Rapid 34p

6. Sepsi 25p

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...