CFR Infrastructură: Restricții de viteză, impuse pe 16 rute de cale ferată

CFR Infrastructură: Restricții de viteză, impuse pe 16 rute de cale ferată

Numărul tronsoanelor feroviare pe care s-au impus restricții de viteză din cauza temperaturilor caniculare a crescut, în prezent, la 16, potrivit datelor actualizate de CFR Infrastructură, publicate sâmbătă.

Conform graficului oficial, valabil la ora 14:15, restricțiile de viteză în traficul feroviar sunt valabile pe Regionala CF București, pe rutele: Mogoșoaia — Urziceni, București — Videle — Giurgiu Nord, Broșteni — Urziceni, Titu — Golești, București — Brazi, Titu — Golești, respectiv Ploiești Sud — Armășești.

De asemenea, sunt impuse restricții de viteză pe Regionala CF Craiova (Craiova — Piatra Olt), Regionala CF Iași (Bacău — Bicaz), Regionala CF Constanța (Ciulnița — Călărași Sud, Fetești — Țăndărei — Slobozia Veche — Broșteni) și Regionala CF Galați (Buzău — Făurei, Valea Călugărească — Buzău, Râmnicu Sarat — Adjud).

CFR Infrastructură menționează că, pe celelalte tronsoane, traficul feroviar se desfășoară conform graficului de circulație pentru ziua în curs.

Compania feroviară a întocmit o listă de măsuri speciale pentru siguranța traficului feroviar, printre care: revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații, avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

În același timp, compania feroviară recomandă călătorilor și în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informatii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet. De asemenea, să aibă o sticlă cu apă pentru hidratare, să aibă medicația necesară în caz de nevoie, iar dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observa că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

Municipiul București și 19 județe se află sâmbătă, în intervalul orar 10:00 — 21:00, sub Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic.

Potrivit meteorologilor, în acest interval, în București și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Totodată, un număr de 16 județe se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic iar alte șase sub Cod galben.

Codul portocaliu va afecta județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, cea mai mare parte a județelor Mehedinți, Gorj și Suceava, precum și nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț, unde disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei.

Nu în ultimul rând, atenționarea Cod galben valabilă tot sâmbătă vizează județele Mureș, Harghita, Sibiu, nordul județelor Mehedinți și Gorj și vestul județului Suceava, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.AGERPRES/(editor: Daniel Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache