Chec cu căpşuni

Chec cu căpşuni

Ingrediente

Pentru aluat

200 ml lapte
40 g drojdie proaspătă
100 g zahăr + 1 linguriţă
500 g făină + 1 linguriţă
150 g unt
5 gălbenuşuri
2 ouă
50 g smântână grasă
2 linguri rom
o treime linguriţă sare

Pentru umplutură

500 g căpşuni
3 linguri zahăr brun
coaja răzuită de la o lămâie
seminţele de la un baton de vanilie

Pentru aluatul fărâmicios de deasupra

50 g zahăr brun
70 g făină
o pişcătură sare
50 g unt

Mod de preparare

Începem prin pregătirea aluatului-bază. Măsoară o lingură de lapte şi las-o deoparte. Încălzeşte puţin laptele rămas şi dizolvă drojdia în el. Adaugă o linguriţă de zahăr şi una de făină, amestecă, acoperă cu un şervet şi lasă pentru 30 de minute într-un loc cald să crească.

Amestecă untul cu zahărul într-un blender până când s-au amestecat bine, apoi adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând încontinuu. Lasă deoparte.

Cerne făina într-un vas mare. Adaugă maiaua şi amestecă şi frământă cu mâna sau cu un mixer. Adaugă smântâna şi frământă. Apoi, în 2-3 reprize, adaugă mixtura de ouă, amestecând în permanenţă. Acum începe adevăratul proces de frământare, care n-ar trebui să dureze mai mult de 20-25 de minute
 

Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”