Chef Sorin Bontea, trei rețete de ouă umplute pentru mese rafinate de Paște. „Mama făcea întotdeauna”

Chef Sorin Bontea, trei rețete de ouă umplute pentru mese rafinate de Paște. „Mama făcea întotdeauna”

„Când zici masă de sărbători, zici... ouă umplute!”, a declarat chef Sorin Bontea pe pagina sa de Instagram. Bucătarul împărtășește cu fanii săi trei rețete inedite de ouă umplute, inspirate din copilărie, dar adaptate vremurilor moderne. Sunt pregătite cu ingrediente speciale, gata să satisfacă și cele mai rafinate gusturi.

Sorin Bontea ne arată 3 rețete inedite de ouă umplute FOTO Colaj Instagram

Cu o experiență vastă în arta culinară și o pasiune pentru preparatele tradiționale, chef Sorin Bontea a dezvăluit cum pregătește el ouăle umplute , preparat de care își amintește cu nostalgie din propria copilărie. Rețetele sale, ideale pentru masa de Paște, dar și alte sărbători. Sunt simple și delicioase, combinând aromele subtile ale ouălor cu savoarea unor ingrediente alese cu grijă.

„Pentru mine, ouăle umplute sunt sinonime cu sărbătorile și cu amintirile din copilărie. Mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă... aș mânca fără număr!”, a mărturisit chef Sorin Bontea.

Bucătarul propune trei variante de ouă umplute, fiecare cu un gust unic și o textură delicioasă.

1. Ouă umplute cu somon

O rețetă rafinată ce combină ouăle fierte cu somon afumat, chives și cremă de brânză. Aromele delicate și proaspete se împletesc armonios, oferind o experiență gustativă de neuitat.

Ingrediente:

- 9 ouă fierte;

- Somon afumat;

- 3 linguri Chives;

- 200 grame de cremă de brânză.

2. Ouă umplute cu ton

Pentru un gust intens și sățios, chef Sorin Bontea recomandă ouă umplute cu ton și cremă de hrean. Această combinație surprinzătoare aduce un plus de savoare și prospețime, perfectă pentru o masă festivă.

Ingrediente:

- 9 ouă fierte;

- Ton;

- 1 lingură cremă de hrean;

- 200 grame de cremă de brânză;

- Piper și sare.

3. Ouă umplute cu pate

Pentru cei care apreciază aromele bogate și consistența cremoasă, bucătarul propune ouă umplute cu pate și unt. Gustul intens al pateului se completează armonios cu textura fină a cremei de brânză, rezultând un aperitiv rafinat și reconfortant.

Ingrediente:

- 9 ouă fierte;

- Pate;

- 50 grame de unt cu min 80% grăsime;

- 200 grame de cremă de brânză;

- Piper și sare.

Cum se prepară

Modul de preparare este simplu și rapid: ouăle fierte se taie în jumătate, iar gălbenușurile se amestecă cu ingrediente precum somon afumat, ton, sau pate, și cremă de brânză.

Albușurile umplute se păstrează la rece și se servesc după două-trei ore, pentru a permite aromelor să se contopească într-o simfonie gustativă desăvârșită.

Totodată, chef Sorin Bontea ne spune că putem pune piperul de la început, înaine să mixăm toate ingredientele, însă recomandă ca sarea să fie pusă la sfârșit, după gust.

Cu aceste rețete inspirate și savuroase, chef Sorin Bontea aduce un strop de bucurie și tradiție în casele tuturor celor care apreciază gustul autentic și atmosfera caldă a Sărbătorilor Pascale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”