Chelaru (Senat): Gabriel Oprea va fi audiat miercuri în Comisia juridică; lunea viitoare - posibil vot în plen

Chelaru (Senat): Gabriel Oprea va fi audiat miercuri în Comisia juridică; lunea viitoare - posibil vot în plen

Comisia juridică îl va audia miercuri pe senatorul Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, pentru care DNA a solicitat Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Biroul permanent al Senatului a repartizat, săptămâna trecută, Comisiei juridice dosarul referitor la senatorul Gabriel Oprea, iar aceasta a stabilit să studieze până marți, 13 septembrie, documentele, pentru ca pe 16 septembrie să depună raportul.

"Am luat act de memorandumul pe care Comisia juridică l-a formulat în ceea ce privește analiza dosarului trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. (...) Pe 14 septembrie va avea loc audierea domnului senator, dacă acesta dorește. Pe 16 septembrie — depunerea raportului. După primirea raportului, în prima ședință de Birou permanent, bănuiesc că lunea viitoare, să luăm act de acest raport, să îl înaintăm plenului și — în acest moment nu am luat o decizie — cred că tot lunea viitoare va fi vot în plenul Senatului", a declarat, marți, după ședința Bp, vicepreședintele Camerei superioare a Parlamentului, Ioan Chelaru.

El a explicat că lunea viitoare programul "este puțin mai complicat", pentru că la ora 14,30 va avea loc o ședință comună a celor două Camere ale Parlamentului, la care este invitat premierul Dacian Cioloș.

Dosarul referitor la Gabriel Oprea are 18 volume.

Pe 31 august, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”