Chelsea, anchetată din cauza lui Abramovici: Echipa riscă enorm pentru ce ar fi făcut fostul patron rus

Chelsea, anchetată din cauza lui Abramovici: Echipa riscă enorm pentru ce ar fi făcut fostul patron rus

Chelsea Londra era, cândva, o forță, nu doar la nivel de Premier League, dar și în în fotbalul european. Dovadă și cele două trofee de Ligi ale Campionilor care figurează în vitrina clubului, cucerite în 2011-2012 și 2020-2021. La care se adaugă titlurile câștigate în 2004–05, 2005–06, 2009–10, 2014–15, 2016–17. Toate aceste performanțe datează din perioada Roman Abramovici (57 de ani).

Roman Abramovici a părăsit Chelsea după startul războiului din Ucraina

Miliardarul rus a preluat Chelsea, în 2003, și a transformat clubul, pompând bani în conturi cu nemiluita. Iar rezultatele sportive au fost pe măsura investițiilor. Astăzi, la peste un an după plecarea lui Abramovici – Chelsea a ajuns la americanul Todd Boehly – formația londoneză e departe de vremurile sale de glorie. Dovadă și faptul că ocupă doar locul 10 în Premier League, la 12 puncte de liderul Manchester City.

Și, potrivit The Guardian , Chelsea are probleme serioase! Pentru că acest club e anchetat acum pentru modul în care a fost finanțat, în perioada Roman Abramovici. Concret, sunt suspiciuni, dar și indicii tot mai clare că miliardarul rus a finanțat Chelsea cu sume care n-au fost declarate în mod oficial. Așadar, Chelsea ar fi încălcat Fair-Play-ul financiar și riscă o sancțiune dură, dacă acest lucru va fi dovedit de anchetatori.

140

de milioane de lire sterline a plătit Roman Abramovici, în 2003, pentru a prelua clubul Chelsea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB