Chiar că sunt de citit stenogramele ăstea.../Apoi întrebați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu era Drulă ministru și era unul „de-al lor”...

Chiar că sunt de citit stenogramele ăstea.../Apoi întrebați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu era Drulă ministru și era unul „de-al lor”...

Liderul de sindicat de la metrou Ion Rădoi ar fi încercat să intervină la liderul PNL Ludovic Orban şi la preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, pentru “a scăpa de ministrul Drulă”, potrivit ordonanţei DNA de inculpare a lui Rădoi consultate de G4media.ro.

Orban s-a întâlnit cu Rădoi, iar Violeta Alexandru cu un trimis al lui, însă „potrivit declaraţiei ministrului Cătălin Drulă (la DNA – n.r.), nici Violeta Alexandru şi nici Ludovic Orban nu au intervenit la el pentru a-i cere stoparea acţiunilor de demolare”, se arată în documentul citat.

Pentru a nu se expune în mod direct, Minea Elena Claudia l-a convins pe Victor Guşatu (un alt sindicalist – n.r.) să se prezinte el la întâlnirea cu Violeta Alexandru, preşedinta PNL Bucureşti, din 07 mai 2021 ora 16.00, ce urma să aibă loc la sediul partidului din Bucureşti, str. Modrogan nr. 1. Scopul unei asemenea întâlniri era acela de a interveni prin şefa PNL Bucureşti Violeta Alexandru, ca Ludovic Orban “să-l oprească pe ministrul Cătălin Drulă” din demersurile privind desfiinţarea spaţiilor comerciale de la Metrou; De asemenea, aceştia au încercat să o convingă pe Violeta Alexandru să intervină la consilierii PNL de la nivelul primăriilor de sector pentru a stopa acţiunile de desfiinţare a spaţiilor.

Din supravegherea tehnică efectuată a rezultat că la data de 07 mai 2021 ora 16,00, această întâlnire a avut loc, având parţial efectul scontat, Violeta Alexandru postând pe FCBK un mesaj de susţinere a Comercianţilor de la Metrou, după cum reiese din procesul verbal de investigaţie. Minea Claudia nu a fost mulţumită de rezultatul acestei întâlniri, întrucât reprezentanta partidului Violeta Alexandru i-a sfătuit să urmeze calea legală, în justiţie pentru rezolvarea problemelor juridice cu Metrorex legate de spaţiile comerciale de la Metrou.

Pentru protejarea propriilor interese, la data de 14.05.2021 liderul USLM Rădoi Ion l-a contactat telefonic pe Ludovic Orban, insistând pe lângă acesta pentru a avea o întâlnire directă. Ulterior, Rădoi Ion s-a întâlnit cu Ludovic Orban, însă, potrivit declaraţiei ministrului Cătălin Drulă (la DNA – n.r.), nici Violeta Alexandru şi nici Ludovic Orban nu au intervenit la el pentru a-i cere stoparea acţiunilor de demolare>>, se arată în ordonanţa DNA de inculpare a lui Ion Rădoi şi consultată de G4media.ro.

DNA îl acuză pe Ion Rădoi de folosirea influenţei de lider de sindicat şi de şantajarea ministrului Transporturilor Cătălin Drulă şi a directorului Metrorex, Ştefan Paraschiv, prin blocarea metroului pe 26 martie 2021 ca să nu le demoleze spaţiile comericile ilegale.

Rădoi ar fi pus la cale “protestul spontan” şi l-ar fi coordonat prin intermediul celorlalţi sindicalişti, după cum ar reieşi dintr-o interceptare a unei convorbiri dintre Ion Rădoi şi reprezentanta ETF (European Transport Workers’ Federation Bruxelles), Cristina Tilling.

Cristina: Aha! Mamă, ce realizare! Deci nici de data asta nu au reuşit să vă pună cu botu pe labe. (…)

Rădoi: Păi da, el a…eu fiind în concediu, fiind plecat, înţelegi tu

Cristina: Da.

Rădoi: Ştii ..că le-nţelegi…tu …ai ex…experienţă de sindicalist …

Cristina: Da, ştiu…

Rădoi: …l-am lăsat pe el să…să meargă să conducă echipa de-acolo.

Cristina: Clar, clar, clar! Şi atâta v-au atacat încât…

Rădoi: Da. M-au atacat din toate punctele de vedere.

Cristina: Păi…

Rădoi Ion: Ăla, Câţu ăsta şi cu Drulă, mai ales, cu ministru, ei nu mai ştiu să vorbească decât de Rădoi, ştii, ce…?

Cristina: Exact”, se arată în documentul consultat de G4media.ro.

După blocarea metroului pe 26 martie 2021, sindicalistul Ion Rădoi a discutat şi cu fostul ministru PSD al Transporturilor din Guvernul Năstase, Miron Mitrea, şi cu europarlamentarul PMP Traian Băsescu, fost preşedinte al României.

<<După încheierea protestului de la Metrou prin finalizarea negocierilor, Rădoi Ion i-a mulţumit fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea, informându-l totodată cu privire la rezultatul negocierilor (…)

La data de 28.03.2021, Rădoi Ion îi confirmă lui Traian Băsescu că “am oprit aiurea metroul. Da..au rezolvat de nu se poate.”, Rădoi Ion insistând că: “păi normal că ăia au sărit în şină. Eu am intrat în concediu…şi că ştiam, intuiam, simţeam pulsul…Simţeam cum fierbe totul, ştii?”>>, potrivit ordonanţei DNA de inculpare a lui Rădoi consultate de G4Media.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...