Chiar nu îți este rușine, nesimțito?! Sluga lui Dragnea îl compară pe Arafat cu 10 august!

Chiar nu îți este rușine, nesimțito?! Sluga lui Dragnea îl compară pe Arafat cu 10 august!

Chiar nu îți este rușine, nesimțito?! Sluga lui Dragnea îl compară pe Arafat cu 10 august! Carmen Dan îi ia apărarea lui Arafat în scandalul Colectiv: Se fabrică teme care să stârnească emoție publică. Ca și momentul 10 August, acum e momentul „Arafat”.

Sluga lui Dragnea revine în spațiul public cu o declarație referitoare la scandalul Colectiv și îi ia apărarea lui Raed Arafat, spunând că ”se fabrică teme care să stârnească emoție publică” și că, așa cum a existat momentul 10 August, acum există ”momentul Arafat”. Carmen Dan este ministrul în mandatul căruia protestul diasporei, din 10 August 2018, a fost reprimat cu violență. În urma evenimentelor, procurorii Parchetului General au deschis dosar penal.

”Constat că, în practica obișnuită, pe fondul interesului electoral, se fabrică din nou teme care să stârnească emoție publică, oferind doritorilor de senzațional sânge, prin sacrificarea unor oameni care au făcut ceva pentru acest sistem! Bine ar fi să existe cumpătare, bun simț în evaluare și încredere că organele judiciare își vor face treaba fără a le oferi înainte de decizia legală victime!

Ca și momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”. Nu sunt eu avocatul lui Raed Arafat; am convingerea că poate răspunde singur și cu argumente, însă nu pot să nu condamn punerea sa la zid în aceste zile. Dar pentru că această ultimă temă fierbinte privește sistemul de intervenție de urgență, un sistem recunoscut ca exemplu de bună practică în plan internațional, poate este mai util pentru sistem să se reflecteze asupra beneficiului creării unei Agenții Guvernamentale pentru Situații de Urgență, așezată pe principii solide de coordonare a tuturor instituțiilor cu competențe în gestionarea situațiilor de urgență!”, a transmis Carmen Dan duminică.

Fostul ministru a mai spus că la fel cum Jandarmeria a fost ”pusă în fața plutonului de execuție” după 10 August, ”acum urmează IGSU” și că acest lucru se întâmplă din cauza luptei politice pentru că România se află în campanie electorală:

”Acum câteva luni exista o astfel de viziune și era o construcție pe care o analizam, chiar înainte de a pleca din minister. Ar fi fost singurul obiectiv inedit al programului de guvernare propus de PNL! Este însă campanie electorală! Și este trist că în astfel de momente, printre instrumentele pentru lupta politică se află și discreditarea unor oameni și a unor instituții!

A fost pusă în fața plutonului de execuție Jandarmeria română, o instituție fundamentală într-un stat democratic cum ne pretindem, discreditată, expusă manipulărilor grosolane, destabilizată funcțional! Acum urmează IGSU! Brusc, oamenii trebuie să uite că pompierii militari sunt salvatorii așteptați de toți la greu, că avem nevoie de ei să fie acolo când focul, apa, vremea, starea fizică ne îngenunchează! Ca în fiecare sistem, sunt și oameni fără vocație care, întâmplator sau nu, l-au penetrat. Eu am convingerea că cine nu merită, în astfel de sisteme nu poate rezista! Dar nu poți destabiliza instituții vitale din punct de vedere social, doar de dragul unui vot! Va veni vremea când va fi nevoie să le reclădim, o vreme mult mai dificilă decât vremea în care trebuie doar să le consolidăm și să le eficientizăm!”, a mai scris Carmen Dan pe Facebook.

În final, fostul ministru și-a avertizat ”contestatarii” că le va bloca accesul definitiv la pagina sa de Facebook dacă nu va fi de acord cu exprimarea acestora:

”Transmit aici tuturor contestatarilor care au sau nu (mai degrabă nu) toate datele despre cum funcționează sistemul de ordine publică sau cel al situațiilor de urgență și nu folosesc un limbaj adecvat că nu voi ezita în a le bloca accesul permanent pe această pagină!”, a mai transmis Carmen Dan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...