Chiar și persoane care nu sunt musulmane cumpără acum burkini, afirmă creatoarea costumului

Chiar și persoane care nu sunt musulmane cumpără acum burkini, afirmă creatoarea costumului

Polemica declanșată de interzicerea la plajă a costumului burkini de câteva primării franceze a dus la creșterea vânzărilor acestei ținute de baie islamice cumpărate acum chiar de persoane care nu sunt musulmane, a afirmat marți creatoarea sa australiană, Aheda Zanetti, preluată de AFP.

"Duminică am primit 60 de comenzi online, toate de la nemusulmani", a spus creatoarea de 48 de ani din Sydney, adăugând că de obicei primește duminica 10-12 comenzi. A afirmat că nu poate preciza numărul comenzilor de săptămâna trecută, însă a menționat că a primit numeroase mesaje de susținere de la decizia luată de câteva primării de pe litoralul francez vizând interzicerea acestui costum pe plaje.

Premierul francez Manuel Valls și-a exprimat săptămâna trecută sprijinul față de primarii localităților respective.

Aheda Zanetti, care este de origine libaneză, spune că a conceput în urmă cu peste zece ani, la Sydney, costumul burkini ca un mijloc de integrare pentru ca musulmanele practicante să se poată bucura din plin de plajă. "Multe persoane care mi-au scris sunt femei care au avut cancer la sân și mi-au spus că au căutat mereu un astfel de costum", a afirmat Zanetti.

Există mai mulți producători de costume de baie islamice, însă Aheda Zanetti este deținătoarea mărcilor "burkini" și "burqini" (contracție de la "burqa" și "bikini"). Ea susține că a fost prima care a creat o ținută din două piese care să acopere în întregime capul, încheie AFP.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Pepa Sița, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…