Chile: Incendiul de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste 12.000 de persoane

Chile: Incendiul de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste 12.000 de persoane

„Incendiul a fost stabilizat, nu mai are cum să avanseze”, a declarat Sergio Mendoza de la Divizia de Incendii a Conaf.

12 brigăzi, 16 elicoptere şi 11 avioane au participat la operaţiunile de stingere care au început în urmă cu patru zile, potrivit Conaf. Ministrul de Interne, Rodrigo Penailillo, a declarat miercuri pentru postul de televiziune 24 Horas că „mai mult de 1.000” de hectare au fost afectate de flăcări.

După ce a izbucnit la periferia oraşului portuar, incendiul s-a răspândit în circa 12 cartiere din celebrul port chilian, care au fost cuprinse de flăcări. Focul a izbucnit din motive încă nestabilite într-o zonă împădurită aflată pe una din cele 44 de coline ale oraşului chilian care aparţine patrimoniului mondial al UNESCO, fiind renumit pentru străzile sale abrupte. Cel puţin 2.900 de case au fost distruse, cu precădere în suburbiile sărace ale oraşului.

„A fost unul dintre cele mai violente incendii din istoria noastră", a declarat Fernando Reseio, şeful pompierilor din Vina del Mar, unul din cartierele afectate.

Preşedinta Michelle Bachelet a declarat duminică starea de urgenţă, fapt ce a permis forţelor armate să participe la operaţiunile de evacuare a populaţiei.

Valparaiso este vizitat anual de mii de turişti din Chile sau din alte ţări. De asemenea această localitate este un important port comercial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 „Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” / Roșia cumpărată de mai bine de o lună nu se descompune nici în bazinul pentru compost