China - Malware periculos, detectat sub forma unor informaţii despre noul coronavirus

China - Malware periculos, detectat sub forma unor informaţii despre noul coronavirus

Centrul naţional chinez de intervenţie în caz de viruşi informatici a identificat software maliţios transmis sub forma unor informaţii asociate noului coronavirus, în contextul în care epidemia a devenit un subiect fierbinte în mediul online, informează marţi Xinhua.

Programul malware, cu denumiri precum ''pneumonia.exe'' sau ''coronavirus.exe'', este vehiculat în grupurile de mesagerie, potrivit centrului.

Software-ul maliţios este transmis sub formă de virus troian, sau program de control de la distanţă, iar utilizatorii care îl rulează devin expuşi la furtul de date sau ştergere de documente.

Deoarece programul maliţios este capabil să evite detectarea de către software-ul antivirus, poate fi anexat la e-mailuri sau poate fi trimis prin serviciul de mesagerie din China WeChat, reprezentând o ameninţare la securitatea computerelor utilizatorilor, a indicat centrul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…