China: 19 persoane găsite decedate într-o mină de cărbune după o lună de căutări

China: 19 persoane găsite decedate într-o mină de cărbune după o lună de căutări

Nouăsprezece mineri chinezi rămaşi blocaţi în subteran după prăbuşirea unei mine de cărbune în urmă cu o lună au fost găsiţi morţi luni, după îndelungi căutări, au transmis canalele media oficiale, potrivit AFP.

Douăzeci şi una de persoane munceau în mina Chaidaer, în provincia Qinghai din nord-vestul Chinei, când bolta de susţinere s-a prăbuşit brusc pe 14 august, au anunţat luna trecută autorităţile.

Un supravieţuitor şi un mort au fost scoşi la suprafaţă la câteva zile de la accident, dar salvatorii i-au putut găsi pe ceilalţi mineri de-abia luni, decedaţi.

'Începând de luni dimineaţă, operaţiunile de salvare s-au încheiat. Cele 19 persoane blocate au fost găsite toate în timpul căutărilor, niciuna dintre ele nu prezenta semne vitale', a relatat televiziunea de stat CCTV, citând echipa de salvatori.

Potrivit CCTV, peste 1.000 de persoane au luat parte la operaţiunile care au durat aproape 30 de zile, în condiţii epuizante la o altitudine de peste 3.800 de metri.

Mina este situată pe vastul podiş de mare altitudine Qinghai-Tibet, supranumit adesea 'acoperişul lumii', o zonă slab populată şi cu o climă aspră.

Accidentele sunt frecvente în minele din China, unde normele de securitate şi reglementările sunt puţin respectate.

În ianuarie, 11 mineri dintr-un grup de 22 au fost salvaţi dintr-o mină prăbuşită din provincia estică Shandong, după ce petrecuseră două săptămâni blocaţi la sute de metri sub pământ.

În februarie, o explozie într-o mină de aur din aceeaşi provincie a provocat decesul a zece persoane.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...