China a anunţat că a efectuat cu succes un test de interceptare a unei rachete

China a anunţat că a efectuat cu succes un test de interceptare a unei rachete

China a anunţat marţi că a efectuat cu succes un test de interceptare a unei rachete cu ajutorul sistemului său de apărare la sol, anunţ ce survine în contextul în care se menţin tensiunile în Peninsula Coreea, relatează AFP.

Acest test de interceptare a unei rachete balistice cu rază medie de acţiune a fost efectuat luni şi şi-a atins obiectivul stabilit, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării chinez.

'Este vorba de un test defensiv care nu a vizat nicio ţară în mod special', a subliniat sursa citată, fără a da alte detalii.

Cu toate acestea, acest test cu rachetă chineză survine în timp ce tensiunile se intensifică în jurul Coreei de Nord, după schimburi de declaraţii de război între Phenian şi Washington care semnalează spectrul unei posibile confruntări.

SUA au desfăşurat în Coreea de Sud un important scut antirachetă (Thaad), în pofida unor obiecţii puternice ale Beijingului care consideră că acest sistem îi afectează propria forţă de disuasiune.

În discursul său recent privind Starea Uniunii, preşedintele american Donald Trump a avertizat împotriva 'complacerii şi concesiilor' făcute în faţa ameninţării nucleare nord-coreene, calificând regimul lui Kim Jong-Un drept 'dictatură crudă'.

Coreea de Nord va fi în curând, 'în câteva luni', în măsură să lovească SUA cu o armă nucleară, anunţa la rândul său CIA (Agenţia Centrală de Informaţii a SUA) , la sfârşitul lunii ianuarie.

Donald Trump a făcut din ambiţiile nucleare ale Phenianului cea mai importantă provocare internaţională a administraţiei sale şi, potrivit mai multor observatori, opţiunea unei lovituri militare în scop preventiv este încă serios luată în considerare deWashington.

Potrivit cotidianului Washington Post, cel care a fost prezentat pentru a deveni ambasador al SUA în Coreea de Sud, universitarul şi diplomatul Victor Cha, a fost îndepărtat în cele din urmă de administraţia Trump după ce a criticat în particular strategia preşedintelui american şi posibilitatea lansării unei lovituri ţintite împotriva Coreei de Nord.

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, continuă însă să susţină o soluţie diplomatică pentru a convinge Phenianul să revină la masa negocierilor pentru discuţii privind programul său nuclear.

Tillerson a dat asigurări luni că vicepreşedintele american Mike Pence sau alţi oficiali de la Washington ar putea avea întrevederi cu oficiali nord-coreeni la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident