China a aprobat noi hărți, „capturând” o parte a teritoriului Federației Ruse

China a aprobat noi hărți, „capturând” o parte a teritoriului Federației Ruse

Noi hărți geografice au fost aprobate oficial în China. Este de remarcat faptul că pe aceste hărți o parte a teritoriului Federației Ruse este trecut ca fiind teritoriul Republicii Populare Chineze.

Foto: Unian.ua

În noua ediție a hărților geografice pentru 2023, site-ul de stat chinez „Serviciul Cartografic de Hărți Standard” a marcat Marea Insula Ussuri ca un teritoriu complet chinezesc.

Foto: Unian.ua

Foto: Unian.ua

Canalele de propagandă rusești nu au ratat acest fapt. În special, RBC scrie că Marea Insula Ussuri „a rămas un teritoriu disputat al Rusiei și al Republicii Populare Chineze în ultimii 100 de ani”. „În 2008, țările au încheiat un acord, împărțind insula în jumătate, dar acest lucru nu este indicat pe noile hărți din China”, subliniază articolul. Google Maps arată acum această zonă, ca parte a Federației Ruse (Khabarovsk Krai).

Probleme teritoriale între China și Federația Rusă

Guvernul chinez consideră că o parte din teritoriile Federației Ruse au fost date Rusiei în mod ilegal. Vorbim de terenuri cu o suprafață totală de peste un milion de kilometri pătrați, care au aparținut Chinei până la dinastia Qing (1636-1912), dar au devenit parte a Federației Ruse în timpul Rusiei țariste.

Este de remarcat faptul că ideea de a marca teritoriile rusești ca istoric aparținând Chinei nu este nouă. În februarie 2023, Ministerul Resurselor Naturale al Republicii Populare Chineze a publicat o solicitare de a face corecții în numele a opt obiecte geografice ale Federației Ruse care aparțineau Chinei. A fost, în special vorba, despre Vladivostok (Haishenvai), Ussuriysk (Shuangchenzi), Khabarovsk (Boli), Blagoveshchensk (Hailanbao), Insula Sahalin (Kuedao), Nerchinsk (Nibuchu), Mykolaivsk-on-Amur (Miaotze), Stanovy Ridge ( Vaisinan-lin).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat