China a început construcția unui pod multifuncțional de peste cinci kilometri către o insulă artificială

China a început construcția unui pod multifuncțional de peste cinci kilometri către o insulă artificială

China a început sâmbătă construcția unui pod multifuncțional, ce va lega provincia sudică a Chinei Hainan de o insuliță artificială din apropiere, informează Xinhua.

Sursa foto: english.cri.cn

Podul va avea 27,5 metri lățime și 5.666 metri lungime, se va întinde peste mare la nord de capitala provincială Haikou pentru a face legătura cu Ruyi Islet, un proiect turistic încă în construcție, a anunțat unul dintre contractorii majori ai podului.

Infrastructura va avea șase funcții principale: drum rutier, cale de rulare tramvai și coridor pentru apă, electricitate, gaze naturale și fibre optice.

Sursa foto: redvertex.com

Marea de sub pod are o adâncime medie de 10 până la 15 metri, iar construcția ar putea fi pusă la încercare de vânt puternic, ceață densă și maree, potrivit companiei.

He Changsong, manager de proiect la companie, a declarat că podul a fost proiectat să reziste la super-taifunuri și la cutremure cu magnitudine mai mare de 8.

Construcția podului în formă de vele este programată să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…