China a vândut, în anul 2020, măşti de protecţie în valoare de 53 de miliarde de dolari

China a vândut, în anul 2020, măşti de protecţie în valoare de 53 de miliarde de dolari

Autorităţile chineze au anunţat că au vândut aproximativ echivalentul a circa 35 de măşti pentru fiecare persoană din lume. Mai precis, China ar fi vândut, în anul 2020, măşti de protecţie în valoare de 53 de miliarde de dolari, conform Ziarului Finanaciar, care citează AFP.


Viceministrul comerţului Qian Keming a declarat că, pe lângă măşti, China a vândut alte 2,3 miliarde de echipamente de protecţie şi un miliard de kituri de testare, reuşind să „aducă o contribuţie importantă în lupta împotriva coronavirusului”.

Câştigurile generate de măşti ajuns la 340 de miliarde de yuani, sau 52,6 miliarde de dolari, au informat autorităţile la începutul lunii ianuarie.
China, unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus spre sfârşitul anului 2019, este singura mare putere care a reuşit să încheie 2020 cu o creştere economică semnificativă, produsul intern brut (PIB) înregistrând un plus de 2,3%.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina