China afirmă că nu are informaţii de oferit cu privire la liderul nord-coreean

China afirmă că nu are informaţii de oferit cu privire la liderul nord-coreean

Ministerul de Externe chinez a spus luni că nu are informaţii de oferit cu privire la liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe fondul relatărilor contradictorii şi speculaţiilor legate de locul unde s-ar afla acesta şi starea sa de sănătate, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing Geng Shuang a făcut aceste precizări în conferinţa de presă zilnică, întrebat despre ştirile în sensul că o delegaţie chineză cuprinzând şi experţi medicali a fost trimisă în Coreea de Nord şi dacă aceştia au fost trimişi în ţara vecină pentru a-i acorda asistenţă lui Kim Jong Un sau pentru a ajuta Coreea de Nord să gestioneze pandemia de COVID-19.

Trei persoane informate au declarat pentru Reuters că joia trecută China a trimis în Coreea de Nord o echipă pentru a-l consilia pe Kim, dar nu este clar ce înseamnă acest lucru în privinţa stării de sănătate a liderului nord-coreean.

Kim nu a mai apărut în public după şedinţa biroului politic al partidului unic din 11 aprilie şi după un turneu în care a inspectat o bază aeriană, acţiune despre care presa nord-coreeană a informat pe 12 aprilie.

Duminică, Moon Chung In, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae In, a asigurat că liderul nord-coreean "trăieşte şi este bine sănătos" şi se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan, o staţiune de pe litoralul estic al Coreii de Nord, nefiind "detectată până acum nicio acţiune suspectă".

Daily NK, un site de ştiri gestionat, în principal, de refugiaţi nord-coreeni, anunţase că liderul de la Phenian a fost operat în aprilie pentru probleme cardiovasculare şi, în prezent, este în convalescenţă într-o vilă din provincia Pyongan de Nord. CNN, citând un oficial american, a informat că Washingtonul "studiază informaţii" conform cărora Kim Jong Un este "în pericol grav după o operaţie chirurgicală". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria