China anunţă suspendarea competiţiilor sportive 'cu risc ridicat'

China anunţă suspendarea competiţiilor sportive 'cu risc ridicat'

Autorităţile chineze au anunţat miercuri că suspendă toate competiţiile sportive interne care prezintă ''un risc ridicat'' după ce 21 de participanţi la o cursă de ultra maraton şi-au pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni, scrie AFP.

Conform sursei, sportivii trebuiau să parcurgă în natură distanţa de 100 km însă la o altitudine foarte înaltă, ei fiind surprinşi de o ploaie îngheţată extrem de puternică în provincia Gansu (nord-vest).

Tragedia a provocat o polemică generală în China, autorităţile deschizând o anchetă pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

''Pentru a proteja sănătatea şi siguranţa populaţiei, Administraţia Generală pentru Sport anunţă suspendarea naţională a competiţiilor sportive cu risc ridicat'', se arată într-un comunicat al organismului sportiv intern.

Administraţia mai spune că va ''efectua o revizuire completă a evenimentelor sportive relevante'', iar organizatorilor li se cere să ia în calcul, în viitor, prognozele meteo atunci când stabilesc organizarea unei competiţii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește