China anunţă suspendarea competiţiilor sportive 'cu risc ridicat'

China anunţă suspendarea competiţiilor sportive 'cu risc ridicat'

Autorităţile chineze au anunţat miercuri că suspendă toate competiţiile sportive interne care prezintă ''un risc ridicat'' după ce 21 de participanţi la o cursă de ultra maraton şi-au pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni, scrie AFP.

Conform sursei, sportivii trebuiau să parcurgă în natură distanţa de 100 km însă la o altitudine foarte înaltă, ei fiind surprinşi de o ploaie îngheţată extrem de puternică în provincia Gansu (nord-vest).

Tragedia a provocat o polemică generală în China, autorităţile deschizând o anchetă pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

''Pentru a proteja sănătatea şi siguranţa populaţiei, Administraţia Generală pentru Sport anunţă suspendarea naţională a competiţiilor sportive cu risc ridicat'', se arată într-un comunicat al organismului sportiv intern.

Administraţia mai spune că va ''efectua o revizuire completă a evenimentelor sportive relevante'', iar organizatorilor li se cere să ia în calcul, în viitor, prognozele meteo atunci când stabilesc organizarea unei competiţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…