China ar fi trimis în Taiwan 68 de avioane militare și 10 nave de război, în decurs de câteva ore

China ar fi trimis în Taiwan 68 de avioane militare și 10 nave de război, în decurs de câteva ore

Taiwanul a anunțat, joi, că ar fi fost trimise din China 68 de avioane militare și 10 nave de război, în apropierea țărmurilor sale, într-un interval de câteva ore, conform informațiilor furnizate de AFP.

China, desfășurare de forțe în Taiwan FOTO Shutterstock

Ministerul Apărării din Taipei a comunicat că „68 de avioane ale Armatei de Eliberare a Poporului și 10 nave ale marinei chineze au fost detectate” între miercuri și joi dimineața în zona din jurul Taiwanului.

Cu o zi înainte, autoritățile din Taipei au indicat că au observat 35 de avioane militare în apropierea insulei într-un interval de câteva ore, cu unele dintre ele îndreptându-se spre Pacificul de Vest pentru a se alătura portavionului chinez Shandong, în cadrul unui „antrenament maritim și aerian comun.”

Această creștere semnificativă a incursiunilor maritime și aeriene chineze în apropierea Taiwanului, în ultimele zile, a ridicat nivelul de îngrijorare în rândul autorităților de la Taipei.

În luna aprilie, Beijingul a efectuat exerciții militare simulate, simulând încercuirea insulei, în urma unei întâlniri dintre președinta taiwaneză, Tsai Ing-wen, și președintele Camerei Reprezentanților SUA, Kevin McCarthy, în California.

Taiwanul se confruntă, în mod constant, cu amenințarea unei invazii din partea Beijingului, care consideră insula autonomă drept parte a teritoriului său și promite să o recucerească cu forța, dacă va fi necesar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?