China: Arheologii au descoperit gravuri rupestre în Mongolia Interioară

China: Arheologii au descoperit gravuri rupestre în Mongolia Interioară

Arheologii au descoperit gravuri rupestre în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară din nordul Chinei, cea mai veche dintre acestea datând din urmă cu peste 2.000 de ani, au indicat marți surse locale, citate de Xinhua.

Cele peste 200 de gravuri rupestre din zona orașului Bayan Hot sunt împrăștiate pe o suprafață de 12 kilometri pătrați și au primit denumirea de "Gravurile Rupestre de la Bayan Hot", a declarat Li Xiaowei, un responsabil pentru cultură la nivel local.

Gravurile "includ reprezentări de cercuri concentrice, oameni, oi, cai, tigri și leoparzi", a precizat acesta. "Ele au fost gravate între Neoliticul târziu și perioada dinastiei Qing (1644-1911)", a completat responsabilul citat.

Potrivit lui Li Xiaowei, gravurile rupestre demonstrează că oamenii din vechime venerau corpurile cerești și animalele și "sunt valoroase pentru studiul vieții, obiceiurilor și comunităților vechilor nomazi din nordul Chinei".

În China, picturi și gravuri rupestre au fost descoperite în principal în regiunile Mongolia Interioară, Ningxia, Xinjiang și Gansu, din nord, dar și în provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră