China: Cel puțin 21 de oameni au murit într-o explozie dintr-o centrală electrică

China: Cel puțin 21 de oameni au murit într-o explozie dintr-o centrală electrică

Cel puțin 21 de oameni au murit și cinci au fost răniți, dintre care trei grav, în explozia unei conducte de la o centrală electrică din provincia Hubei, care a avut loc joi după-amiază, informează autoritățile locale, citate de Xinhua.răniți, dintre care trei grav, în explozia unei conducte de la o centrală electrică din provincia centrală Hubei, care a avut loc joi după-amiază, informează autoritățile locale, citate de Xinhua.

Deflagrația a fost provocată de fisurarea unei conducte de vapori sub presiune într-o centrală electrică din orașul Dangyang, din provincia centrală Hubei, precizează alte media oficiale citate de AFP.

Incidentul are loc la aproape un an după teribila explozie din august 2015 într-un depozit de produse chimice din portul Tianjin, care a distrus cartierul din împrejurimi și a provocat moartea a cel puțin 165 de persoane.

În China au loc accidente frecvente din cauza deficiențelor legate de securitatea industrială, în condițiile în care reglementările în vigoare sunt de multe ori ignorate, iar controalele sunt foarte indulgente, notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /