China cheltuie miliarde pentru a răspândi propaganda Kremlinului, afirmă un oficial din Departamentul de Stat

China cheltuie miliarde pentru a răspândi propaganda Kremlinului, afirmă un oficial din Departamentul de Stat

China cheltuie miliarde de dolari la nivel global pentru a răspândi propaganda Kremlinului despre războiul din Ucraina, atrage atenția James Rubin, coordonatorul unui organism din Departamentul de Stat responsabil de depistarea și contracararea dezinformării străine.

FOTO Shutterstock

Potrivit lui Rubin, China cheltuie mai mulți bani decât în Rusia pentru a manipula informațiile la nivel global în sensul dorit de ea.

„Fântâna a fost otrăvită de dezinformarea chineză și rusă. În spațiul comunicațiilor, alinierea dintre China și Rusia este aproape completă”, a spus Rubin în timpul unui turneu european, potrivit cotidianului britanic „The Guardian”.

Un exemplu al acestei alinieri este retorica precum că „războiul că a fost început de NATO”, deși Vladimir Putin este cel care și-a trimis soldații într-o țară străină.

Din acest motiv „unele țări din emisfera sudică nici nu pot admite că este o invazie, cu atât mai puțin să decidă de ce parte se află”, explică Rubin.

Oficialul american afirmă că Occidentul reacționează lent în fața acestei manipulări a informațiilor: „Noi, ca națiune, Occidentul, am întârziat să răspundem și ne confruntăm cu o provocare foarte, foarte mare”.

James Rubin, considerat drept mâna dreaptă a fostului secretar de stat Madeleine Albright (1997-2001), coordonează Global Engagement Center, un organism al Departamentului de stat al SUA înființat pentru a expune și contracara propaganda și dezinformarea străină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...